Nieuwsbrief PKNParkstad nr. 18-03

OP WEG NAAR PASEN.
Het Paasfeest vier je niet zomaar even. Vanouds ging daar een lange voorbereidingstijd aan vooraf. De Commissie Erediensten Parkstad (CEP) heeft ook dit jaar weer gezocht naar een goede vorm voor voorbereiding. We gaan daarbij van Parkstaddienst naar Parkstaddienst.
We beginnen in de Tempspleinkerk in Heerlen. Zondag 25 maart vieren we, in een Parkstaddienst, Palmzondag. (Aanvang 10.00 uur)
 
Dan volgen er op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 maart, drie avondgebeden. Omdat die, als intieme meditatieve bijeenkomsten, bedoeld zijn, hebben we gekozen voor de Ark. In dit gebouw komen deze gebedsdiensten het beste tot hun recht. (Aanvang 19.30 uur)
 
Donderdag 29 maart vieren we Witte Donderdag. Jezus viert met zijn leerlingen een maaltijd die uitgroeit tot wat wij het Avondmaal zijn gaan noemen. (Aanvang 19.30 uur)
Vrijdag 30 maart is het Goede Vrijdag. We mediteren dan over de Kruisiging van Jezus. Op wat voor manier spreekt het kruis van Jezus ons aan. (Aanvang 19.30 uur)
Zaterdag 31 maart is het Stille Zaterdag. Het is stil, want Jezus is in het graf gelegd. Maar die stilte wordt doorbroken. We vieren de verrijzenis. Jezus is opgestaan. We vernieuwen daarbij ook onze doop. Was dopen niet kopje ondergaan in het doopwater als teken voor het sterven met Christus (als je maar lang genoeg onder water blijft breng je het er niet levend vanaf)? Je staat echter ook weer op uit dat doopwater, als teken dat je deel hebt gekregen aan de verrijzenis. (Aanvang 21.00 uur)
De diensten van donderdag, vrijdag en zaterdag worden ook gehouden in de Ark
 
De week wordt afgesloten met de Paasochtenddienst, een Parkstaddienst in de Pelgrimskerk in Brunssum. Extra feestelijk - de fanfare Harpe Davids verleent medewerking.  (Aanvang 10.00 uur)
 
 
 
 

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 10.00 uur
meer details

De Ark
datum en tijdstip 21-07-2019 om 10.00 uur
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 21-07-2019 om 10.00 uur
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 28-07-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.