Welkom Welkom

De 2 predikanten van de Federatie Protestantse Parkstadgemeenten heten u welkom op deze website.

Ds. Henk van Es en Joachim Stegink zijn predikanten Heerlen, Brunssum en Landgraaf.

Lees hun korte introductie hieronder.

Ds. Henk van Es

Na Venray, Elst (gld) en Zutphen is Heerlen e.o. mijn laatste standplaats. Een mooi sluitstuk als predikant, waarin ik alles wat ik geleerd heb in de afgelopen 30 jaar ten dienste kan laten zijn aan een heel andere groep mensen. Heerlen is een heel gastvrije gemeente, waarin de leden dienstbaar voor elkaar en anderen zijn.
Nadenken over een krimpende kerk, waarin vreugde en inspiratie de boventoon blijven voeren is een van de grootste uitdagingen waarmee ik hier geconfronteerd wordt. Daar zet ik me voor in en dat houdt me scherp, naast alle reguliere taken van een predikant.


Ds. Joachim Stegink

Sinds 2015 ben ik aan de Protestantse Gemeenten in Parkstad verbonden als predikant in deeltijd. Ik zie een aantal uitdagingen waarvoor we als kerk in de huidige tijd staan. We worden kleiner in ledental. Voor mij is de uitdaging om ook dan nog als geloofsgemeenschap van betekenis te zijn in onze maatschappij door open te staan voor God en voor mensen. Het geloof en de betrokkenheid bij een geloofsgemeenschap is steeds minder vanzelfsprekend. Voor mij is de uitdaging om samen ons geloof opnieuw te ontdekken en onder woorden te brengen, zodat we dieper en bewuster leven vanuit het bewustzijn dat God aan ons leven raakt. Minder mensen bezoeken kerkdiensten. Voor mij is de uitdaging om samen op zoek te gaan naar vormen van vieren waar we zelf ontdekken waardoor we geestelijk gevoed en enthousiast worden. Iedereen die mee wil denken en mee wil doen is van harte welkom! Graag hoor ik van u als ik van betekenis kan zijn! 

terug
 
 
 
 

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 19-11-2017 om 10.00 uur
meer details

De Ark
datum en tijdstip 19-11-2017 om 10.00 uur
meer details

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 19-11-2017 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________

 
 
_______________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.