|
|
Recepten
Recepten
Recept voor Kaassoep
Ingrediënten:
80 gr boter
120 gr bloem
200 gr soepgroente
150 gr smeerkaas
200 cl room of koffiemelk
1,5 liter bouillon
4 ons gehakt of vegetarisch gehakt
1 bakje champignons
1 grote ui
Geraspte kaas
Fruit de ui, bloem en bouillon erbij doen. Het gehakt aanbraden (apart) en dit door de roux doen. De room en de soepgroente erdoor en 10 minuten koken. Hierna de smeerkaas erdoor roeren. Champignons bakken en toevoegen aan de soep. Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat en geraspte kaas. (Hoe meer kaas, hoe dikker de soep). Geen zout toevoegen.
De hoeveelheden zijn voor plus/minus 2 liter soep. Naar gelang aan te passen.
Recept voor Courgettesoep
Ingrediënten:
1 kg. Courgette
1 pond uien
1 pakje lente-ui soep (Honig)
3 eetlepels Boursin.
Naar smaak 2 à 3 groentesoep bouillon blokjes.
Courgette en uien koken. Ik doe het samen 10 minuten in de snelkookpan.
Je kunt de dikte van de soep aanpassen zoals je het, het liefst hebt.
Dan het pakje lente-ui soep toevoegen en de Boursin en de bouillonblokjes.
Je kunt het ook zonder lente-ui soep doen en alleen met Boursin.
Allerlei variaties zijn lekker.
De hoeveelheden zijn voor plus/minus 4 personen.
| terug
|
|
|
|
|
|