Paaschallenge

Paaschallenge
Paaschallenge 2021 voor de jongeren van 10 tot 20 jaar

Paaschallenge 2021, een escape room/speurtocht in het centrum van Heerlen. Zelf begeleiden; je krijgt instructies op je telefoon. Kies je eigen begintijd via de link onderaan. Vanaf nu t/m 5 april.

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Coronaproof
De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in tweetallen (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.

Voor wie?
De PaasChallenge 2021 is geschikt voor iedereen, maar vanwege de Corona maatregelen mag de route alleen door de jongeren gespeeld worden, tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Het spel is voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis.

Door wie?
De PaasChallenge 2021 is gemaakt in co-creatie met de Protestantse Kerk in Delfgauw. In de kerstvakantie van 2020 liepen daar 800 deelnemers een QeRstwandeling, dat leverde veel positieve feedback op. 

Het spel
De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een 'tegenstander' van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Met de QR-codes ontdekken de deelnemers steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap. 

Reserveer snel je tijdslot op de website, minimaal 4 uur van te voren ivm de mail met de deelnemers informatie die je ontvangt! 
https://calendly.com/pkn-parkstad/paaschallenge-2021

Dan ontvang je een mail met daarin de gegevens die je nodig hebt om de route te doen. 

Ons advies is om de route te fietsen maar ook lopend is het goed te doen. De locatie is in en rondom Heerlen centrum. 
 
terug
 
 
 
 

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 25-02-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
meer details

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 03-03-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl

3e zondag 40-dagentijd, 25 jaar Pelgrimskerk
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
40 dagentijd kalender
 
 
ANBI Informatie
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.