Met een lege stoel een kind omarmen.

Met een lege stoel een kind omarmen.
Aandacht voor het kinderpardon in de kersttijd
Sinds vrijdag 26 oktober is er in Den Haag, in buurt- en kerkhuis Bethel, een doorlopende kerkdienst aan de gang. Voorgangers en kerkgangers uit heel Nederland helpen mee, ook vanuit Parkstad. Tweemaal ging al een oecumenisch samengestelde groep met pater Geert Bles als voorganger naar Bethel om samen te bidden, te zingen en de Bijbel te lezen. Zo wordt kerkasiel verleend aan de familie Tamrazyan , die al negen jaar in Nederland woont en met uitzetting wordt bedreigd. De overheid noemt de situatie in hun thuisland Armenië veilig. Maar de veiligheidssituatie is op zijn minst onduidelijk en Armenië is zeker niet voor iedereen een veilig land. Door recent onderzoek is duidelijk geworden dat voor deze familie een eventuele terugkeer naar Armenië levensgevaarlijk is. Inmiddels is een brede maatschappelijke beweging ontstaan die pleit voor verruiming van het zog. kinderpardon. Dat kan voor deze familie van levensbelang zijn. En daarom gaat men in Den Haag nog steeds door met het kerkasiel, ondanks een recente negatieve beslissing van staatssecretaris Harbers. Want men vindt het als kerk vanuit het geloof onaanvaardbaar dat deze familie zou worden uitgezet. Er is meer tijd nodig om met politici verder in gesprek te gaan.  
In tientallen Nederlandse kerken zijn in de kerstdiensten stoelen leeg gelaten. Stoelen waarop kinderspeelgoed gelegd is, als symbool voor de ruim  400 kinderen die niet in aanmerking komen voor het kinderpardon, terwijl zij in ons land geboren of opgegroeid zijn. Kinderen die hier geworteld zijn en bij ons horen. Stichting INLIA (internationaal netwerk van lokale initiatieven met asielzoekers) had kerken hiertoe opgeroepen om aandacht te vragen voor een ruimhartiger kinderpardon.
Dit teken van solidariteit heeft ook nog goede zin op de zondagen 30 december en 6 januari a.s. De Raad van Kerken Parkstad werkt hierin samen met Heerlen Mondiaal. Dit bericht wordt geplaatst op de website en verspreid via ons mailinglist-netwerk. In de kerk aan het Tempsplein te Heerlen zullen op 6 januari a.s. kabouters en speelgoeddieren in de banken zitten. Hiervan worden foto’s gemaakt, die worden opgestuurd naar INLIA.
Een ieder die dit leest, wordt van harte uitgenodigd om voorgangers in eigen parochie en gemeente op dit initiatief attent te maken en te vragen om mee te doen. Voor meer informatie: ziewww.inlia.nl en www.protestantsdenhaag.nl.
Ds. Ko van de Lagemaat, voorzitter RvKParkstad (email: bloemlag@kpnmail.nl)
 

 
terug
 
 
 
 

de Ark
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
 
meer details

de Ark
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
Viering Heilig Avondmaal
 
meer details

 
Snel naar:

 
ANBI Informatie
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.