huis-aan-huiscollecte

huis-aan-huiscollecte
Eind november begin december hebben we als PKNParkstad ook meegedaan met de landelijke collecte van de PKN.
Nu is bekent wat de landelijke eindstand is geworden en die willen we graag met u delen.
 

De huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie in december 2020 heeft het prachtige resultaat van 540.000 euro opgebracht. Meer dan 5.500 collectanten en 500 collectecoördinatoren hebben zich ingezet voor een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Kerk in Actie directeur Jurjen de Groot is onder de indruk. “Een grote groep vrijwilligers stond klaar, de kracht van de kerkelijke gemeenschap. Met een resultaat ver boven verwachting!”

Collectanten collecteerden in meer dan 500 plaatsen in Nederland fysiek, maar ook velen collecteerden met een online collectebus. De collecte werd erg positief ontvangen zowel door collectanten als door gevers; mensen waren positief over dat de Protestantse Kerk zich van deze kant laat zien en het doel werd erg gewaardeerd. 

“Het was bijzonder om te zien dat het in veel plaatsen meer werd dan alleen een huis-aan-huiscollecte,” vertelt Gerdine Spilt, coördinator van het collecteteam van Kerk in Actie. “In Tijnje-Terwispel kwam het hele dorp online in actie op initiatief van de diaconie en in Hardenberg ontstond een initiatief met de Voedselbank nadat een collectant onder de indruk was van de armoede die hij in de wijk aantrof. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden.”

Het volledige artikel kunt u hier lezen.

Namens de diaconie,

Ruud Otten

 

terug
 
 
 
 

de Ark
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
 
meer details

de Ark
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
Viering Heilig Avondmaal
 
meer details

 
Snel naar:

 
ANBI Informatie
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.