Zing met ons mee!

Zing met ons mee!
Grote samenzangavond in de Pancratiuskerk te Heerlen op vrijdag 3 oktober 2014 van 19.00 tot 21.00 uur.

Het is een bekend gezicht op tv: een massaal zingende kerk. Niet zelden hoor je: ‘Dat moet bij ons toch ook kunnen?’ Dat gaan we doen! Op vrijdag 3 oktober zijn alle koorzangers en ieder die graag zingt van harte welkom in Heerlen om samen psalmen en liederen te zingen uit een brede christelijke traditie.

Er zal veel samen gezongen worden uit het vertrouwde repertoire, her en der wordt wat tekst en uitleg gegeven bij een gezang, we zullen ook samen twee gezangen instuderen en ook is er mooi orgelspel.

Het belooft kerkmuzikaal een bijzondere avond te worden. Zo zingen we grote traditionele lofliederen, zoals Lobe den Herren en Prijs mijn ziel de hemelkoning. De slotpsalm 150 klinkt er in de twee kerktradities: als refreinlied met voorzang (‘katholiek’) en als berijmde psalm (‘protestant’). Er zullen ook wat minder bekende gezangen ter plekke ingestudeerd worden. Er is ruimte voor Mariagezangen: oude zowel als nieuwe. Psalm 23 passeert de
revue in twee verschillende zettingen. Een van de mooiste avondhymnen zal er klinken, alsook een paar gezangen uit de Taizétraditie.

Het gaat om een eerste keer dat we dit in deze vorm willen proberen, hopende dat er een nieuw en vast element uit voorkomt dat z’n weg vindt in ons Limburgse land.

Eenieder is welkom. Aanmelding is gewenst om de organisatie vlot te laten verlopen. Aan de avond zijn geen kosten verbonden, al wordt een kleine vrije bijdrage op prijs gesteld.

Voor de organisatie en de vormgeving van de avond tekenen Thomas van der Luit (orgelbegeleiding), Jaap Dekker (dirigent) en pastoor Ed Smeets (tekst). Jo Louppen zal twee orgelsolowerken ten gehore brengen.

Aanmelding & info:
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.