Wereldlichtjesdag op 9 december 2012

Wereldlichtjesdag op 9 december 2012

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur 's avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan kinderen die op welke wijze dan ook zijn overleden. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Bijeenkomst in Heerlen

In aansluiting op Wereldlichtjesdag wordt op zondag 9 december 2012 van 18.00 tot 19.15 uur een bijeenkomst op de Algemene Begraafplaats aan de Kampstraat in Heerlen gehouden. Om eenieder te eren, zullen alle graven verlicht zijn. Nabestaanden van overledenen die niet rusten op deze begraafplaats zijn ook van harte welkom.

Iedereen kan aandacht aan zijn of haar persoonlijke overledenen schenken door een kaarsje ter herdenking aan te steken in het 'lichtjespark'. Daarbij kunnen alle nabestaanden hun dierbare namen opschrijven op kaartjes die in de kerstboom op de begraafplaats worden gehangen. Overigens kunnen deze kaartjes door en voor iedereen ook vooraf worden aangevraagd via de website, waar ook het volledige programma is te vinden. In de ruimte van deze bijzondere ontmoeting passen ook muziek, een kort woord, herdenking en een kopje koffie. De avond wordt afgesloten met het oplaten van ballonnen.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.