Vespers in de Goede week

Vespers in de Goede week
Vespers in de Goede Week in de Kerk aan het Tempsplein
 
De Goede Week is een week van spanning, dreiging, eenzaamheid, verraad, vernedering, marteling, en tenslotte de dood. Alles ademt naar een catastrofe die ook plaatsvindt. We ademen elke dag van die week de dreiging van die naderende catastrofe in. Die stem van dreiging is in elke viering hoorbaar. Maar in elke vesper en viering zal ook de tegenstem klinken: de geur van dood is om ons heen, maar het Licht zal door - breken. Daarom is dat het thema van die 8 dagen:
’door – brekend – Licht’
 
De vespers op maandag 10, dinsdag 11  en woensdag 12 april kenmerken zich door ruimte voor verstilling, gebed en bezinning. Centraal zullen gestalten van ‘lijden’ zijn: de aankondiging van de dood van koning Hizkia, de drie mannen in de vurige oven uit het Bijbelboek Daniël en de gestorven dochter van hoofdman Jaïris, maar in elke vesper zal ook het Licht door – breken, dwars door lijden heen. Daarnaast, als teken van Licht, is ook de lofzang van Maria te horen zijn, het Magnificat, waarin God oog heeft voor de minsten, en de hongerigen overlaadt met gaven. Want heersers stoot hij van de troon stoot en rijken stuurt hij met lege handen weg.
 
De vespers beginnen om 19.30 uur
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.