Tweede oecumenisch gebed voor de nood in de wereld in Parkstad

Tweede oecumenisch gebed voor de nood in de wereld in Parkstad
Op 20 februari was in Parkstad een oecumenische gebedsavond. Op deze site volgt een impressie van het samenzijn in De Ark, Landgraaf. Andere plaatsen van samenkomst waren het Leger des Heilsgebouw in Treebeek en de Andreaskerk in Heerlerbaan.

Om 19.00 uur waren 12 mensen bij elkaar in De Ark.

Eerder die week was er een voorbereidingsbijeenkomst geweest, waarin was gekozen voor hetzelfde format als gebruikt is tijdens de 1e gebedsavond op 22 augustus 2014. Wel was een andere schriftlezing uitgezocht, Psalm 22, en een ander slotlied,  Wie in de schaduw Gods mag wonen hoeft niet te vrezen voor de dood … ( lied 91a) .
 
In de opening werd gerefereerd aan het initiatief van zomer 2014 en werd dit tweede gebedsuur gezet in het perspectief van de Veertigdagentijd.

God regeert de wereld door het gebed van Zijn kinderen. Dat is een uitspraak die past bij deze avond. Tegelijk zijn er ervaringen, zoals moedeloosheid, uitzichtloosheid, hulpeloosheid en machteloosheid.  En toch: als gelovigen – christenen, joden, moslims – kunnen we hierin niet blijven steken. Laten we het proberen uit te houden in de machteloosheid, omdat we geloven in een God die mensen hoog heeft en hoog houdt. Ook al zien we dat soms helemaal niet. Laten we zo op weg gaan door deze 40 dagen tijd, richting Goede Vrijdag en Pasen.

Een andere uitspraak, al eeuwenoud, is: zingen is tweemaal bidden. Daarom is er ook veel gezongen.

Vier gemeenteleden van de PGOM  hebben diverse teksten gelezen.
 
Ter inleiding op de voorbeden klonk herhaalde malen: Bleibet hier und wachet mit mir, wachet und betet (Taize).

Het deel van de voorbeden was ook nu indrukwekkend. Niemand hoefde volledig te zijn, of te zoeken naar mooie woorden of fraaie volzinnen. Men sprak recht uit het hart. En ook een lichtje sprak een eigen taal….

Sommige aanwezigen hielden hun voorbede voor zichzelf, anderen baden hardop: voor bootvluchtelingen, voor familieleden die kampen met dodelijke ziekte, voor mensen in rouw, voor vrouwen die overal ter wereld worden uitgebuit en misbruikt, voor het werk van Amnesty International en alle mensen voor wie zij aandacht vragen, voor de gemeenten in Parkstad, voor mensen die leiding geven, zeker ook op wereldniveau, om wijsheid en menslievendheid, voor kinderen in Afrika …
 
Tijdens de voorbeden zijn waxinelichtjes aangestoken aan de Paarskaars. Deze lichtjes zouden in de viering van komende zondag weer branden.

Rond 20.00 uur ging iedereen weer De Ark uit, op weg naar huis, in stilte.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.