Terugblik - Oecumenische viering op 19 januari 2014

Terugblik - Oecumenische viering op 19 januari 2014
Oecumenische viering in de Week van Gebed voor de eenheid van christenen in de kerk aan het Tempsplein.

Eline Claassens van de Andreasparochie zat in de kerk en vertelt hieronder over haar ervaringen. 

'Het voelde goed om samen te vieren, te bidden, te zingen, in de prachtige kerk aan het Tempsplein. Een lange traditie, waarbij we jaarlijks in januari op toerbeurt in 'De Ark', 'de Andreas' en in deze kerk vierend samenkomen. Het lijkt steeds meer aan te slaan; is het omdat we meer gaan beseffen hoe hard we elkaar nodig hebben en dat Jezus' voorbeeld van met elkaar omgaan een opdracht voor alle christenen is?

Thema van de viering was: wat (ver) bindt ons? Dat is vooral onze aanpak van pastoraat met nadruk op wederkerigheid. Wij proberen met zorg en respect om te gaan met mensen die op ons pad komen, én, zo voelen we het steeds duidelijker aan, wij moeten op zoek gaan naar mensen die steeds meer buiten de boot vallen (zoals blijkt uit de cijfers van het armoedeonderzoek van kerken in Nederland en ook in Limburg). De evangelielezing was uit Johannes 15: 9-17, waarna we zongen: “Liefde, eenmaal uitgesproken als uw Woord van het begin, Liefde wil ons overkomen als geheim en zegening.” In een trioloog werden voorbeelden uit de pastorale praktijk geschilderd.

Indrukwekkend was het lichtritueel rond de zeven kaarsen in de kleuren van de regenboog. De beden voor vriendschap, verbondenheid, omzien, liefde, gemeenschap, zorg en solidariteit maakten dat veel mensen zich geroepen voelden een lichtje te ontsteken en daarbij een oproep te doen voor hun zorg, om inzet en gebed. We leren het, om van ons hart geen moordkuil te maken.Want: waar barmhartigheid en liefde is, daar is God, zo zongen we en wat klinkt het samen zingen in jullie protestantse kerken mooi, daar kunnen wij, katholieken, nog veel van leren!'
terug
 
 
 

Inloggen


 

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 15-09-2019 om 10.00 uur
meer details

De Ark
datum en tijdstip 15-09-2019 om 10.00 uur
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 15-09-2019 om 10.00 uur
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.