Taizé-avondgebed in De Ark op 17 februari 2013

Taizé-avondgebed in De Ark op 17 februari 2013

Op zondagavond 17 februari is er om 19.00 uur een oecumenisch Taizé-avondgebed in kerkgebouw De Ark, Op de Heugden 23 in Landgraaf. Het thema is 'Solidariteit'. Jong en oud zijn in dit avondgebed van harte welkom.

Taizé is een christelijke kloostergemeenschap in Frankrijk. Jaarlijks trekken vele jongeren naar Taizé om te bidden, te vieren en met elkaar in gesprek te komen. Regelmatig verschijnt van de hand van de prior van Taizé, frère Aloïs, een Brief uit Taizé die wereldwijd wordt verspreid en aanleiding geeft tot bezinning. De laatste Brief uit Taizé heeft als titel ‘Naar een nieuwe solidariteit’. De beginregel luidt als volgt: 'Als we een nieuwe solidariteit tot ontplooiing willen laten komen op alle vlakken, dan zijn er beslissingen nodig die moed vragen'.

Kernwoorden zijn dus: solidariteit, barmhartigheid, liefde (caritas). Daarbij lezen we in het avondgebed uit het Lucas-evangelie over de solidariteit van de barmhartige Samaritaan met de kwetsbare mens. De Samaritaan wordt een naaste voor het slachtoffer, op het moment dat die op zijn weg komt en een beroep op hem doet.
Hij loopt hem niet voorbij, zoals anderen geneigd zijn te doen. We bidden in dit avondgebed om de moed om een naaste te willen/durven zijn voor wie kwetsbaar is.

Voorganger is ds. Jan H. Soethoudt. Medewerking verlenen Ada Hollemans-van den Heuvel, Tika Duijckers, Martijn Ruesink, musicus Steven van Kempen en enkele zangers. Voor meer informatie: tel. 045-5311511.

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.