Sfeervol najaarsconcert

Sfeervol najaarsconcert

Op zondag 11 november 2012 verzorgen het Christelijk Gemengd Koor Heerlen en Thirdwing een sfeervol najaarsconcert in de kerk aan het Tempsplein te Heerlen. Sjef Streukens zal het tachtigjarige Valckx en van Kouterenorgel bespelen. Beide koren en organist brengen een afwisselend programma met voornamelijk wereldlijke liederen ten gehore. Het concert vindt plaats van 15 tot 17 uur.

Christelijk Gemengd Koor Heerlen

Christelijk Gemengd Koor Heerlen is 28 mei 1928 binnen protestants-christelijke kring opgericht en nadien uitgegroeid tot een oecumenisch zanggezelschap met een breed repertoire op kerkelijk en wereldlijk gebied. Naast religieuze muziek brengt het koor werken uit de klassieke muziek, opera, operette, musicals en volksmuziek. Het CGKH heeft zestig leden en staat onder leiding van Nic Hermans.

Thirdwing

Thirdwing is een modern gemengd koor met een repertoire van mooie populaire muziek voor jong en oud. Het koor is ontstaan in de Corneliusparochie in Heerlerheide, waar het nog regelmatig de eucharistieviering opluistert. Door de jaren heen is het gezelschap in ledental en aantal uitvoeringen uitgegroeid tot een regionaal koor. Thirdwing bestaat dertig jaar en heeft ongeveer veertig leden. Ralph Hamer is de huidige dirigent. De koorleden van Thirdwing worden muzikaal begeleid door een combo met toetsen, (bas)gitaar en drums.

Sjef Streukens

Sjef Streukens studeerde Orgel, Kerkmuziek en Schoolmuziek aan het Maastrichts Conservatorium. Hij is ruim dertig jaar actief als kerkmusicus in diverse Limburgse kerken, zoals de Basiliek van het H. Sacrament te Meerssen, de St. Brigidakerk te Noorbeek en de Onze Lieve Vrouwe Basiliek te Maastricht. Hij is een veelgevraagd begeleider en gaf concerten in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië.

Toegang

Het najaarsconcert is gratis toegankelijk. Uw vrije gave komt ten goede van het tachtigjarige Valckx en van Kouterenorgel, dat momenteel gerenoveerd wordt.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.