Samen op weg met de Heer

Samen op weg met de Heer
Tijdens de afgelopen zondagen zijn er door vele parochies in de regio sacramentsprocessies georganiseerd. Op 7 juni jl. was het  tijd voor "de grote Bronk" in de Pancratiusparochie, Heerlen-centrum. In zijn preek legde deken Van Galen uit, dat de Sacramentsprocessie ervoor bedoeld is, heel merkbaar samen op weg te zijn met de Heer. In het leven van elke dag mogen we weten dat Hij met ons verbonden is, in goede en minder goede tijden. Dan is het soms niet zo zichtbaar; nu wel.

Na de mis van 10 uur trok men "met het Allerheiligste naar buiten". De tocht voerde ondermeer over de begraafplaats aan de Akerstraat. Zeker ook daar is de Heer des Levens op Zijn plaats.

Het tweede rustaltaar was ingericht onder het Heilig Hartbeeld op het Tempsplein. Vanuit de protestantse gemeente was, evenals voorgaande jaren, gezorgd voor een spandoek en geel-witte bloemstukken ter verwelkoming. Enkele protestantse buurtbewoners waren erbij toen een bekende psalm werd gezongen: Laat ieder ’s Heren goedheid prijzen, zijn liefde duurt in eeuwigheid.

Het was een zonnig moment van oecumenische verbondenheid tijdens deze ommegang.

Klik hier om de foto's te bekijken.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.