Preek van een Leek en Statiegeldactie in de steigers

Serious Request Kerken Parkstad
Preek van een Leek en Statiegeldactie in de steigers
De landelijke actie Serious Request van jongerenzender 3FM vindt dit jaar van 18 tot en met 24 december plaats op het Pancratiusplein in Heerlen. Een groot aantal protestantse en katholieke kerken in Parkstad doet eraan mee door met ludieke projecten geld in te zamelen. Inmiddels zit de vaart er goed in en staan de eerste twee projecten in de steigers.

Preek van een Leek

Een lang gekoesterde wens van Henk van Es, predikant van de protestantse gemeenten in Parkstad, was om het concept Preek van een Leek in Heerlen te introduceren. Met Serious Request als kapstok heeft hij de kans gegrepen om dit te gaan uitvoeren. Samen met kerkelijk werker Nelleke de Kruik gaat hij prominente Limburgers vragen om een kerkdienst voor te bereiden en uiteraard ook zelf de preek/overweging te schrijven en uit te spreken. Natuurlijk wordt er hoog ingezet en is inmiddels één van de bekendste Heerlenaren benaderd. Duimt u mee dat hij of zij zal toezeggen? 

Statiegeldactie

Vanaf Pasen zal er in de deelnemende parochies en kerkelijke gemeenten een inzamelpunt zijn voor statiegeld. Men kan daar dan flessen, statiegeldbonnetjes of het statiegeld zelf inleveren: iedere kerk kiest zijn eigen vorm. Helpt u mee om zoveel mogelijk statiegeld bij elkaar te brengen? Elke stuiver is waardevol!

Vrijwilligers gezocht

Bent u enthousiast en heeft u zin om mee te helpen bij de bovenstaande of andere projecten voor Serious Request Kerken Parkstad? U kunt zich dan als vrijwilliger aanmelden via .
terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.