Overhandiging cheque

Overhandiging cheque
Op 10 maart 2014 hebben de diakenen van de drie parkstadkerken, een cheque overhandigd aan de stichting leergeld Parkstad.
Hier hun verslag en een korte foto-impressie (klik hier).


Op 10 maart jl. waren wij namens de PKN Parkstad op bezoek bij de stichting Leergeld Parkstad, gevestigd in de Luciushof te Heerlen. De reden van ons bezoek was het overhandigen van de cheque t.w.v. € 3.250,00. Dit bedrag was het resultaat van de Adventscollecte van 2013.
Mevr. Hofstee en dhr. Schreuder waren zeer content met deze cheque en waren zeer verbaasd over de hoogte van het bedrag.
Wij kregen onder het genot van een kop koffie en een stuk vlaai een opsomming van wat feiten over stichting Leergeld en dat is wel een vermelding waard. In 2013 is het aantal cliënten met 570 gestegen tot ongeveer 1400 en heeft zo'n 4.000 aanvragen gekregen om een of andere activiteit te ondersteunen. Al deze aanvragen moeten worden geadministreerd en door een toewijzingscommissie worden bekeken. Omdat men bij de cliënten op huisbezoek gaat voor het inwinnen van gegevens en het verlenen van verdere hulp, is dit een hele klus en met een veertigtal vrijwilligers zit men nu dan ook wel bijna aan de maximum capaciteit. Om de capaciteit toch te kunnen verhogen gaat men dit jaar meer automatiseren. De groei van het aantal cliënten geeft aan dat het werk van de stichting nog steeds hard nodig is en men vreest dat het met de komende veranderingen wat betreft de gemeentelijke politiek alleen maar meer zal worden. Echter het motto blijft: ‘Het kind mag hier niet de dupe van worden’ of anders gezegd:’Het kind van de rekening’, want nú niet meedoen is later duur ‘Leergeld’ betalen.
Wilt u meer weten over stichting Leergeld of er gebruik van maken zie http://www.leergeld.nl/.

Alle gevers hartelijk bedankt.
Namens de drie Parkstad diaconieën,
Ruud Otten

 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.