Oecumenische viering en solidariteitsmaaltijd in Schaesberg-Lichtenberg

Oecumenische viering en solidariteitsmaaltijd in Schaesberg-Lichtenberg

Op zondag 3 maart 2013 is er om 11.15 uur een oecumenische viering van de Werkgroep Oecumene Lichtenberg in het kerkgebouw van de parochie H. Familie (Veldstraat, Landgraaf).

Deze viering is de vrucht van contacten tussen de parochie H. Familie en de Protestantse Gemeente Oude Mijnstreek (PGOM). Het is een viering in de vastentijd, met aandacht voor het veertigdagenproject van de parochie (Vastenactie) en de veertigdagencampagne van de protestantse gemeente (Kerk in Actie).

Voorgangers zijn pastoor Freek Jongen en ds. Jan H. Soethoudt. Rob Peters bespeelt het orgel. Deze zondag wordt aandacht besteed aan twee kerkelijke vastenacties: met het campagneproject van dit jaar steunt de RK Vastenactie opvang van vluchtelingen in Honduras. En in de veertigdagencampagne van het protestantse Kerk in Actie staat deze zondag het vrouwenwerk in Malawi centraal.

Na afloop van de viering is er voor de kerkgangers gelegenheid naar het nabijgelegen kerkgebouw De Ark te lopen: daar is in de grote zaal de solidariteits-/vastenmaaltijd, verzorgd door de groepen MOV (Missie-Ontwikkelingssamenwerking-Vrede) van de parochie H. Familie en ZWO (Zending-Werelddiaconaat-Ontwikkelingssamenwerking) van de PGOM.

Ieder is hartelijk welkom bij viering en maaltijd en hoeft zich niet van tevoren op te geven.

terug
 
 
 

Inloggen


 

De Ark
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10.00 uur
meer details

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.