Oecumenische Excursie 2013

Oecumenische Excursie 2013

Dit jaar organiseert de Raad van Kerken Parkstad voor de 6e keer een excursie; nu op vrijdagmiddag 14 juni a.s. Er staan bezoeken aan twee bijzondere gebouwen op het programma.


We starten om 14.00 uur met een bezoek aan het oudste protestantse kerkgebouw van Limburg: de protestantse Kerk van Urmond, nu behorend bij de PG Geleen-Beek-Urmond. Deze van origine hervormde kerk uit 1685 is gebouwd op een verhoging dichtbij de Maas, zodat de kerk bij hoog water niet zou overstromen. We zullen worden ontvangen door Wim Hoogstraten, die veel weet van de geschiedenis. Hij zal ons vertellen over het bewogen verleden van dit gebouw en haar kerkgangers.

Rond 15.30 uur vertrekken we vanuit Urmond naar Echt, waar we de Trappistenabdij Lilbosch zullen bezoeken. Tegen 16.00 uur rekent abt Malachias op onze komst. Terwijl wij koffie en thee kunnen drinken, zal hij een toelichting geven op de regel van de heilige Benedictus, waardoor de bewoners van dit klooster zich laten leiden. Ook zullen we een gedeelte van het klooster mogen zien – en misschien ook kennis maken met het Livar-varken…Om 17.30 uur zijn we welkom bij het avondgebed in de Abdijkerk. Even na zessen zullen we de thuisreis naar Heerlen kunnen aanvaarden. 

Enkele praktische gegevens:
Ieder kan op eigen gelegenheid naar Urmond en Echt reizen. Wilt u een lift, zorgt u dan dat u om 13.25 uur aanwezig bent op de parkeerplaats tegenover de St. Josepherk aan de Heerlerbaan. Daar vertrekken auto’s om 13.30 uur richting Urmond.
Adres kerk in Urmond: Grote Straat 67, Urmond (parkeren St. Maartensstraat).
Adres Abdij Lilbosch: Pepinusbrug 6, Echt.
Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag, behalve wellicht een vrije gave voor de chauffeurs. U kunt zich van tevoren opgeven, maar dat hoeft niet.
Informatie bij: ds. Ko van de Lagemaat, Heerlen, tel. 045 571 69 62.

Graag tot ziens!   

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.