Oecumenische Aswoensdagviering

Oecumenische Aswoensdagviering

Op 13 februari 2013, Aswoensdag, begint de veertigdagentijd. 's Avonds om 19.00 uur is eenieder welkom in de Andreaskerk (Palestinastraat, Heerlerbaan) voor de viering van deze Aswoensdag. Het thema van de viering luidt: 'Waar je hart is, is ook je schat'.

De lezing is Mattheüs 6:1-6 en 16-21, met daarin de woorden: 'Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn'. We zingen er een lied bij, met onder andere de woorden: 'Laat het geen goud zijn, have of goed zijn, geen vlees of bloed zijn, dat laat u koud'.

Aan het begin van de veertigdagentijd/vastentijd mogen we ons bezinnen op die vraag: waar gaat ons hart naar uit?

Wie er prijs op stelt, kan in deze viering het askruisje krijgen bij een van de voorgangers. De as is as van palmtakjes (buxustakjes) van vorig jaar. Als u buxustakjes van Palmzondag vorig jaar hebt bewaard, kunt u die meenemen: ze worden dan tijdens deze Aswoensdag verbrand. Die oude verbrande palmtakken staan voor alles wat we zo graag hadden willen verwezenlijken en hebben achtergelaten... maar is ook vruchtbare grond waarin nieuw leven kan ontkiemen. Het eind van onze geschiedenis is niet het gemis en het tekort, maar het nieuwe leven en de nieuwe kansen die uit de as herrijzen!

Voorgangers zijn pastor Nan Paffen, ds. Henk van Es en ds. Jan H. Soethoudt.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.