Oecumenisch herdenken in Parkstad op 4 mei 2016

Oecumenisch herdenken in Parkstad op 4 mei 2016
Wie het verleden niet eert, verliest de toekomst.
Wie zijn wortels vernietigt, kan niet groeien.
F. Hundertwasser

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft tot 2020 voor het thema Geef vrijheid door gekozen. Het ligt dit jaar voor de hand om ook op de verschillende locaties in Parkstad op enigerlei wijze een relatie te leggen tussen vluchtelingen nu en de Tweede Wereldoorlog toen.


Heerlen
Het is een aantal jaren traditie dat er op 4 mei, voorafgaande aan de bijeenkomst in het gemeentehuis en de stille tocht naar de Akerstraat, een oecumenisch samenzijn wordt gehouden in Heerlen, afwisselend in de Kerk aan het Tempsplein en de Pancratiuskerk, onder auspiciën van de Raad van Kerken Parkstad. Dit jaar is eenieder uitgenodigd om naar de Pancratiuskerk te komen, aanvang 18.00 uur. Ouderling Hilde Mietus zal de Protestantse Gemeente te Heerlen vertegenwoordigen en enkele bezinnende teksten spreken. Aangezien de nieuwe deken Bouman nog niet is geïnstalleerd, is pastoor Wim Miltenburg voorganger namens de Rooms-Katholieke Kerk in de regio. Het Christelijk Gemengd Koor Heerlen onder leiding van Nic Hermans zal enkele passende liederen laten horen.

Kerkrade
In Kerkrade is er op Koningsdag een oecumenische viering (geweest). De nieuwe deken Nevelstein, wil de samenwerking met de PGOM graag continueren. Op 4 mei is er geen oecumenische viering meer, wel een stille tocht om 18.00 uur vanaf de St. Lambertuskerk via het Indiëmonument en het monument aan de Hoofdstraat naar de Vredeskapel, waar wel een oecumenische vesper wordt gehouden. Voorgangers zijn deken Stef Nevelstein en de heer Jaap Hulzebos.

Landgraaf/Schaesberg
Daar wordt traditioneel een oecumenische bijeenkomst gehouden in de Petrus en Pauluskerk. Ouderling Ada Hagreis zal een overweging verzorgen – het is de laatste keer dat zij de Dodenherdenking daar (mede) organiseert. Bij het oorlogsmonument naast de kerk zullen leerlingen van het Charlemagnecollege laten horen op welke manier zij zich in de Tweede Wereldoorlog verdiepen. Wethouder Van de Vlak vertegenwoordigt het gemeentebestuur van Landgraaf. Aanvang in de kerk 19.00 uur.

Landgraaf/Nieuwenhagen
Ada Hollemans zal deze gemeente weer vertegenwoordigen bij het monument aan de Beuteweg. Aanvang 19.30 uur.

Brunssum
Normaal gesproken vindt er op 4 mei in de St. Gregoriuskerk om 18.00 uur een oecumenische viering plaats met na afloop een stille tocht naar de begraafplaats aan de Merkelbekerstraat. Het is onbekend hoe deze viering verloopt nu ds. Barto van der Wel ziek is.

Komt u ook?

Namens de Raad van Kerken Parkstad,
ds. Sophie Bloemert
terug
 
 
 

Inloggen


 

De Ark
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10.00 uur
meer details

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.