Medewerkers TV Op de Bies aangenaam verrast

Medewerkers TV Op de Bies aangenaam verrast

Op 19 februari 2013 bezocht een afvaardiging van de diakonieën van onze kerken Op de Bies om het resultaat van de adventsactie 2012 aan te bieden. Op de Bies is een woon-werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking in Landgraaf.


Cheque

Dit jaar ging de opbrengst naar TV Op de Bies, het intern televisienetwerk dat bijna geheel door cliënten wordt verzorgd. Tijdens het gezellige muziekcafé, waarbij DJ Kevin verzoeknummers draaide voor een grote groep cliënten, mochten we de cheque van 3.500 euro overhandigen. Mark Hellenbrand, begeleider van TV Op de Bies, was aangenaam verrast door dit hoge bedrag. Dit werd nog eens bevestigd door een luid applaus uit de zaal.

TV Op de Bies

Het hedendaagse televisieaanbod sluit niet aan op de wensen en mogelijkheden van de cliënten. Daarom is het aanbod van TV Op de Bies zo belangrijk. De zender biedt nieuws dat aanspreekt en toont reportages over onderwerpen die de bewoners bezighouden. Binnen TV Op de Bies werken ongeveer elf cliënten aan het voorbereiden, opnemen en monteren van alle uitzendingen. Alle taken en werkzaamheden zijn aangepast aan de mogelijkheden van de cliënt. Zo zijn er cameramensen, kabeldragers, mensen die het geluid regelen en een regisseur die de verschillende beelden aan elkaar koppelt. Er is een wachtlijst om mee te mogen doen.

Adventsactie 2012

De apparatuur is echter dringend aan vervanging toe, reden waarom de adventsactie 2012 aan dit goede doel was gewijd. De diakonieën van onze kerken ondersteunen het werk van TV Op de Bies van harte en hopen met dit bedrag een bijdrage te hebben geleverd aan de instandhouding van deze prachtige voorziening.

Filmpje

TV Op de Bies heeft op verzoek van de Protestantse Gemeente te Heerlen een kort filmpje gemaakt over de kerk aan het Tempsplein. Dit filmpje vindt u binnenkort op deze website.

Tekst: Anke Limburg
Foto: Riky van Bavel

terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.