Nieuwsbrief Protestantse Parkstadgemeente 201114

Beste gemeenteleden,

Kerkdienstgemist.nl is goed bezocht
Aanstaande zondag 15 november, om 10.00 uur gaan we voor de 2e keer uitzenden via ‘kerkdienstgemist.nl’.
Voor de zekerheid geven we nog even de link die u direct op de goede pagina brengt.
https://kerkdienstgemist.nl/stations/2222-Protestantse-Parkstad-Gemeente
Het is voor het streamteam heel geruststellend geweest dat dezelfde aantallen huishoudens zich ‘live’ hebben gemeld als tijdens de Youtube uitzendingen. 85 huishoudens hebben direct ‘live’ gekeken en dat was bij Youtube ook ongeveer het geval. Mocht u nog vragen of tips hebben dan kunt u die mailen naar communicatie@pknparkstad.nl

Bezoek laatste zondag kerkelijk jaar op 22 november
Op 22 november zal er om 10.00 uur een streamdienst worden gehouden ZONDER publiek,
maar als de Coronamaatregelen het toelaten willen we wel van 14.00 tot 16.00 uur alle drie kerkgebouwen (de Pelgrimskerk te Brunssum-Treebeek, de Kerk aan het Tempsplein in Heerlen en de Ark in Landgraaf) open te stellen, zodat nabestaanden en gemeenteleden de mogelijkheid hebben in de kerkruimte een kaars te ontsteken ter nagedachtenis aan een dierbare overledene. U en uw gezinsleden zijn van harte welkom om van deze gelegenheid gebruik te maken. Om een goede verloop te waarborgen, vragen we u om zich op te geven via  aanmelden@pknparkstad.nl   Wilt u dan wel aangeven welk van de drie kerken u wilt bezoeken?  

Adventsviering 26 november Laurentiuskerk is uitgesteld
Op 26 november stond er een Adventsviering gepland voor 'alle mensen van goede wil'. Die zou gehouden worden in de Laurentiuskerk te Voerendaal om 19.00 uur. Omdat het onwaarschijnlijk lijkt dat tegen die tijd de Coronamaatregelen versoepeld zijn en er dus een maximumaantal bezoekers van 30 zal gelden, heeft de Raad van Kerken besloten deze viering niet te laten doorgaan.
Een nieuwe viering is voorlopig vastgesteld op donderdag 21 januari 2021 in Voerendaal in de hoop dat er dan meer bezoekers zullen worden toegelaten. Het zal dan geen Adventsviering meer zijn, maar een ontmoetingsdienst voor 'alle mensen van goede wil'

Stichting Present Parkstad organiseert de actie “lichtpuntjes" (Diaconie)
Het doel van dit project is om december een warme periode te laten zijn voor zoveel mogelijk medemensen, want dat is namelijk nog niet zo vanzelfsprekend. Zeker in deze Coronatijd hebben veel mensen het moeilijk.
Je doet mee als duo. Je kan dus meedoen met je moeder, je kind, vriend of collega of je buurman. Als duo kies je een paar keer een moment om de ontmoeting/het contact aan te gaan met een begunstigde waaraan je wordt gekoppeld. Je wordt door Stichting Present Parkstad gekoppeld aan een persoon of gezin die jullie steun goed kan gebruiken. Deze actie is zeker aan te raden, lees er meer over in de brief over ‘Lichtpuntjes’.

Brief van ds. Agnes Hana
Ds. Agnes Hana heeft een inspirerende brief geschreven genaamd: ‘Eeuwige vlam’
U kunt hem hier downloaden of naar de website www.pknparkstad.nl gaan bij de rubriek ‘Publicaties’

Collectes blijven belangrijk
Nu er niet meer in alle Kerken wordt gecollecteerd, komen de inkomsten van de collectes steeds meer onder druk te staan.  Er wordt simpel gezegd minder ‘opgehaald’. Vandaar dat we u nog eens willen wijzen op de mogelijkheid om donaties elektronisch over te maken. Het is duidelijk dat de kosten voor de Kerkgebouwen voor het grootste deel gewoon doorlopen en dat financiële middelen voor de nood in onze wereld, nog steeds en misschien nog wel meer dan voorheen, nodig zijn.
Wij bevelen van harte een bezoek onze Collecte-pagina op onze website aan: www.pknparkstad.nl/collecte


Met vriendelijke groet,
Hille Wesseling
 
 
 
 

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
 
meer details

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 30-06-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
 
meer details

 
Snel naar:

 
ANBI Informatie
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.