Nieuwsbrief Protestantse Parkstadgemeente 201021

Beste gemeenteleden,

Laatste zondag kerkelijk jaar (22 november 2020).
Al vanaf maart/april zijn we de kerkdiensten aan het uitzenden via Youtube.
Door de onzekerheid over het aantal toegestane personen voor de komende tijd, heeft het Moderamen besloten om de herdenkingsdienst op de laatste zondag van het kerkelijk jaar niet in de afzonderlijke kerken, maar zonder publiek in de Pelgrimskerk te houden.
Voor degenen die dat willen, zal gevraagd worden om thuis één of meer kaarsjes aan te steken tijdens deze Online uitzending.

Van Youtube  naar ’kerkdienstgemist.nl’.
Aan de kant van de kijkers gaan de uitzendingen redelijk goed, we krijgen veel positieve reacties.
Echter aan de kant van de ‘uitzenders’ gaat het soms een beetje stroef. Het is  voorgekomen dat beeld en geluid even stil stonden. Daarnaast worden we door Youtube herhaaldelijk gewaarschuwd voor het uitzenden van auteursrechtelijk beschermde muziek. Om te voorkomen dat men uitzendingen gaat blokkeren of onderbreken, hebben we een aantal alternatieven bekeken en afgewogen.
Alles bij elkaar genomen hebben wij (streamteam) het plan opgevat om de diensten via www.kerkdienstgemist.nl uit te zenden, Hierbij zijn auteursrechten en privacy voor de toekomst beter afgedekt. Wij begrijpen dat dit in eerste instantie niet leuk is. De meeste mensen hebben inmiddels de weg naar Youtube gevonden. Wij gaan heel erg ons best doen om deze verandering bij u thuis, middels nieuwsbrieven en via de website www.pknparkstad.nl, weer werkend te krijgen.

De planning is als volgt: op 8 november zal de eerste uitzending via www.kerkdienstgemist.nl gaan.
Vanaf die datum wordt dus niet meer via Youtube uitgezonden, want wij kunnen helaas niet over twee providers uitzenden. De Kerkwebradio via ‘kerkomroep.nl’ houden we nog wel in de lucht tot  1 januari 2021. Daarna hopen wij nog met één provider te doen te hebben en ook dat u maar bij één provider kunt luisteren en kijken.

Voor de nieuwsgierigen onder u, u kunt alvast een kijkje nemen op www.kerkdienstgemist.nl. Onder de term “Parkstad” kunt u ons nu al vinden. U kunt ook op deze link klikken om direct bij onze gemeente te komen, waar u de laatste uitzending van afgelopen zondag nog terug kunt zien.


Het Streamteam,
Ruud Otten, Egon Vanwersch, Dirk Smulders en Hille Wesseling
 


Brief ds. Agnes Hana
Ds. Agnes Hana heeft weer een mooie brief voor u klaarstaan genaamd ‘Rudzak’.
Download deze vanaf onze website Brief ds. Agnes Hana
 


Gezien de aard van dit bericht zouden we u willen vragen of u deze brief (en die van ds. Hana) bij mensen kunt langsbrengen van wie u weet dat zij niet over internet beschikken of geen emails kunnen ontvangen.
 
 
 
 

Pelgrimskerk - NA AFLOOP BIJEENKOMST GEBOUWENCOMMISSIE
datum en tijdstip 11-06-2023 om 10:00 uur
via kerkdienstgemist.nl
meer details

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 18-06-2023 om 10:00 uur
via kerkdienstgemist.nl
meer details

 
________________
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
Snel naar:
__________________
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.