Nieuwsbrief Protestantse Parkstadgemeente 220809

Veel storingen met streamen

Degenen die naar de streamdienst van afgelopen zondag (7-8-2022) hebben gekeken, zullen vaak hebben getwijfeld aan het apparaat waarop werd gekeken naar de dienst, want vaak stond het beeld stil en was er ook geen geluid. Maakt u zich geen zorgen, het probleem ligt geheel aan de kant van de  streamers. We hebben in de Kerk aan het Tempsplein te kampen met verbindingsproblemen.
De afstand tussen de laptop, waar vanaf wij streamen en de router (voor de Wifi-verbinding) is erg groot. We gaan uiteraard op zoek naar een oplossing, maar kost even wat tijd en die is in vakantietijd schaars.
U kunt overigens gewoon uw Tablet, PC, telefoon, iPad of ander apparaat aan laten staan, opnieuw opstarten heeft geen zin. Ons programma blijft proberen om het contact te herstellen, dat kan enkele seconden, maar ook enkele minuten duren, maar dan gaat het beeld en geluid gewoon weer verder. U kunt dus het beste niets doen en even wachten tot het beeld weer gaat bewegen. Als het goed is, mist u ook niets, want het niet uitgezonden beeld wordt opgenomen en afgespeeld zodra alles weer in orde is.

Excuus voor het ongemak, als techneut zelf, weet ik hoe irritant die toverdoosjes zijn.
Het zijn geniale dingen als ze het doen, maar ook stomvervelend als ze het niet doen 😊.

Hille Wesseling
 

Koffiemiddag 16 augustus

U wordt van harte uitgenodigd om naar de eerstvolgende gezamenlijke Parkstad koffiemiddag te komen op dinsdagmiddag 16 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in de Pelgrimskerk. Het is een middag waarin u elkaar als gemeenteleden van heel Parkstad op een ongedwongen manier beter kunt leren kennen en waarin ds. Joachim Stegink, aan de hand van een tekst, de mogelijkheid biedt om over een thema na te denken en van gedachten te wisselen.
U kunt zich opgeven bij Roelanda Wesseling, tel. 045-521 89 36 of wesseling@home.nl.

U bent van harte welkom!
Werkgroep Pastoraat
 

Foto’s en (inspiratie) zinnen gezocht!!!

We zijn nu bijna een jaar bezig met de Meditatieve momenten die iedere woensdag op het internet worden gezet via Facebook (#Meditatieve #Momenten) of Kerkdienstgemist.nl.
In dat jaar hebben we veel geleerd, zijn we steeds een beetje meer professioneel geworden, hebben we het team uitgebreid naar Rooms Katholieke De Andreas parochie en
PKN gemeente Maas-Heuvelland en hebben we veel leuke reacties op de vlogs gehad.
Voor de maand september is het thema vreugde en in kader van dat thema wil een van de deelnemers een videopresentatie maken van foto’s en inspirerende zinnen over vreugde.
Nu hebben we zelf veel beeldmateriaal waar vreugde op zichtbaar is, maar u/jij als kijker van de vlogs zal ongetwijfeld ook foto’s hebben waarop vreugde uitstraalt en/of een zin (uit een boek, de bijbel of van sociale media) die u vreugde geeft of inspireert om vreugde te ervaren/zoeken. En wie weet ziet u dan uw bijdrage terug in een van de vlogs
Daarom deze oproep, heeft u beelden en/of zinnen die verbinding hebben tot het thema vreugde en die zijn geschikt om openbaar te delen op sociale media/website?
(bij de zinnen graag vermelden waaruit/waarvandaan de zin komt ivm auteursrechten!)
Stuur ze dan naar pkn.parkstad@gmail.com of via de WhatsApp: 06 39 77 45 41
graag vóór 20 augustus.

Alvast hartelijk bedankt!!

Hieronder een filmpje wat een concept is, zo zou die presentatie eruit kunnen zien. (Nu is het beeldmateriaal wat eenzijdig )
Klik hier voor het filmpje

Hanne-Maria Vanwersch- Minderhoud
 

Brief van ds. Agnes Hana,

Het is alweer een poosje geleden, maar ds. Hana heeft weer kans gezien om een mooie brief te schrijven. De titel is: ‘De groene invasie’, u kunt de brief hier downloaden.
 
 
 
 

Pelgrimskerk - NA AFLOOP BIJEENKOMST GEBOUWENCOMMISSIE
datum en tijdstip 11-06-2023 om 10:00 uur
via kerkdienstgemist.nl
meer details

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 18-06-2023 om 10:00 uur
via kerkdienstgemist.nl
meer details

 
________________
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
Snel naar:
__________________
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.