Lustrumconcert Christelijk Gemengd Koor Heerlen

Lustrumconcert Christelijk Gemengd Koor Heerlen
Op zaterdag 22 maart 2014 verzorgt het Christelijk Gemengd Koor Heerlen onder leiding van Nic Hermans, samen met het Rumpens Mannenkoor en SalonRouge Orchester een bijzonder concert ter gelegenheid van het 85 jarig bestaan van het CGKH.

Het Christelijk Gemengd Koor Heerlen is opgericht op 28 mei 1928 en viert dit jaar haar 85-jarig bestaan. Het koor heeft momenteel 60 leden en bestaat uit protestantse en katholieke zangers en zangeressen uit Heerlen, Brunssum en Kerkrade. Onder leiding van Nic Hermans wordt gewerkt aan een verbetering van zang en aan vernieuwing van het zangrepertoire. Zowel geestelijke als wereldlijke muziek staan op het repertoire. Speciaal voor het Lustrumconcert studeert het koor een aantal goed in het gehoor liggende muziekstukken in, waarvan een deel samen met SalonRouge Orchester uitgevoerd gaat worden. Het koor wordt op de vleugel begeleid door Augustine Boshouwers.

Het Rumpens Mannenkoor is een actieve vereniging en heeft een druk concertprogramma. Momenteel heeft het koor meer dan 65 zangers. Het is een gemêleerd gezelschap. Van (oud)mijnwerker tot bankdirecteur en van automonteur tot wethouder. Om mee te gaan met de tijd is het koor voortdurend bezig met het zoeken naar mogelijke vernieuwingen en verbeteringen. Het repertoire is heel divers. Van close harmonie tot gospels en van geestelijke muziek tot opera en operette. Daarbij worden veel muziekstukken uitgezocht die bij een groot publiek in de smaak valt. Het koor staat onder leiding van Wim Schepers.

SalonRouge Orchester ontstond in 2008 en brengt swingende salonmuziek op hoog musicaal niveau. De zeven bekende muzikanten uit de Euregio Maas-Rijn hebben een rijke schat aan ervaring van klassiek, jazz, tango en klezmer. Ze voeren het publiek mee in de wereld van de klassieke muziek en fascineren met expressieve en pittige muziek. De buitengewone veelzijdigheid van de instrumentalisten zorgt voor een zeer gevarieerd programma. Van traditionele salonmuziek op swingende catchy tunes van de jaren 20 tot vurige dansen, Paso Dobles en tango ritmes. SalonRouge biedt charme en speelsheid! 

Beide koren en orkest brengen een zeer afwisselend programma. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Pelgrimskerk, Horizonstraat 71 te Brunssum.
Kaarten à € 10,- (incl. consumptie) zijn verkrijgbaar bij de ingang en in de voorverkoop:
  • via koorleden
  • telefonisch (045-5490027 of 045-5323109)
  • per e-mail:
  • Gemeenschapshuis Concordia in Brunssum
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.