Kerkrentmeesterlijk beheer Kerkrentmeesterlijk beheer

De kerkrentmeesters hebben als opdracht om in overleg met en in verantwoording van de kerkenraad de materiële en financiële voorwaarden scheppen voor het leven en werken van de gemeente.

De situatie is dat op middellange termijn de PGOM in de huidige vorm niet zelfstandig kan voortbestaan. Dit betekent dat met ongewijzigde inkomsten ontwikkeleng de huidige situatie van een zelfstandige gemeente met een voor één dag per week gedetacheerde predikant en het kerkgebouw “De Ark” niet gecontinueerd kan worden.

Om voor de langere termijn een levende gemeente in stand te houden in Parkstad is per 1 januari 2015 de Federatie Protestantse Parkstad Gemeenten gevormd die de Protestantse Gemeente te Heerlen, de Protestantse Pelgrims Gemeente Brunssum en de Protestantse Gemeente Oude Mijnstreek omvat.

Voor de visie van de Protestantse Gemeente Oude Mijnstreek op de samenwerking in een toekomstige Protestantse Gemeente in Parkstad kunt u het volgende document openen: Visie PGOM

De kosten van vieringen en de pastorale en gemeentelijke activiteiten waartoe de kerkenraad besloten heeft worden in de begroting van het college van kerkrentmeesters opgenomen. De rekening wordt jaarlijks vastgesteld. Omdat er elk jaar een tekort is zal het duidelijk zijn dat het informeren van de gemeenteleden over de financiële situatie van de gemeente een kernactiviteit is voor het college van kerkrentmeesters.

Als u nadere informatie wilt of als u over kerkrentmeesterlijkbeheer wilt spreken, neemt u dan contact op met Henk Hagreis, tel. 045-53 27 269 of
e-mail .

terug
 
 
 
 

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 28-07-2019 om 10.00 uur
meer details

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 04-08-2019 om 10.00 uur
meer details

De Ark
datum en tijdstip 04-08-2019 om 10.00 uur
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 04-08-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.