Jaar van de Barmhartigheid - ook in Parkstad

Jaar van de Barmhartigheid - ook in Parkstad
Sinds advent 2015 leven we in het Jaar van de Barmhartigheid, door Paus Franciscus afgekondigd. Ook in de gemeenten in Parkstad krijgt dit thema op diverse manieren aandacht, zoals onlangs tijdens kerkdiensten in de kerk aan het Tempsplein en De Ark. De actuele situatie in Nederland en Europa schreeuwt er immers om! Vreemdelingen huisvesten, hongerigen voeden en dorstigen laven, zieken en gevangenen bezoeken, naakten kleden: de werken van barmhartigheid zijn aan de orde van de dag.

Uiteraard leent dit thema zich uitstekend voor oecumenische samenwerking. In het bisdom Roermond is een werkgroep gevormd om diverse initiatieven te ontwikkelen. Hierin participeren ouderling Elly de Haan uit Maastricht en ds. Sophie Bloemert uit Heerlen. Deze groep is onder andere bezig met de voorbereiding van een dag voor mensen in de zorg. Een euregionale conferentie onder de titel ‘’Wees barmhartig…” Gevlucht – en opgenomen? vindt plaats op 8 april a.s. in Herzogenrath.
Op de site https://jaarvanbarmhartigheid.wordpress.com is nadere informatie te vinden.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.