Internationale oecumene in Parkstad en Heuvelland

Internationale oecumene in Parkstad en Heuvelland

In de week na Pasen wordt in Zuid-Limburg een internationale oecumenische conferentie gehouden. Deze driedaagse ontmoeting is voor de Protestantse Kerk in Nederland, regio Zuid-Oost, de Evangelische Kirche van Kurhessen Waldeck en het bisdom van 's-Hertogenbosch al een lange traditie. In 2013 wordt deze 'Tagung' voor de 42e keer gehouden. Dit jaar organiseert de Protestantse Kerk de ontmoeting, van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 april aanstaande. De delegaties vergaderen in het gemeentecentrum van de Protestantse Kerk aan het Tempsplein in Heerlen en overnachten in de Abdij van Rolduc.

Doop centraal

Thema van de ontmoeting dit jaar is: recente ontwikkelingen rond het sacrament van de doop. De Protestantse Kerk in Nederland heeft onlangs een brochure 'Over dopen' uitgebracht en in oecumenisch verband is vorig jaar een 'Verklaring van kerken in Nederland inzake onderlinge dooperkenning en een verklaring van toenadering rond de doop' ondertekend. Het thema zal in een open en informele gedachtewisseling met de vertegenwoordigers van de drie kerken vanuit verschillende perspectieven belicht worden. Een excursie naar Vaals (voormalige Lutherse Kerk De Kopermolen) en Maastricht (de beide kerken aan het Vrijthof) maakt ook deel uit van het programma.

Drie delegaties

De delegatie namens de Protestantse Kerk bestaat uit ds. Bloemert (RACV), ds. Vermeulen (voorzitter Classicaal Regionaal Overlegorgaan Noord-Brabant/Limburg), ds. Van Pijkeren (voorzitter Regionaal College voor de Visitatie), ouderling De Haan-Verduyn (voorzitter Classicale Vergadering Limburg) en ouderling Tempelaar (luthers lid Breed Moderamen CV Peel en Kempenland). Vanuit het bisdom nemen aan deze ontmoeting deel: bisschop Hurkmans, drs. van Dartel (secretaris van de Katholieke Vereniging voor Oecumene), pastoor Sip (bisschoppelijk gedelegeerde voor oecumene) en drs. J. van Oppen (medewerker oecumene in de pastorale dienstverlening). Bisschop Hein leidt de delegatie uit Duitsland, die daarnaast bestaat uit Prëlatin Natt, Landeskirchenrätin Dr. Gütter en de pastores Hofmann en Kallies. Donderdag 4 april keren de delegaties weer naar huis terug.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.