Inloop vanaf 15 februari voor vluchtelingen in Andreaskerk

Inloop vanaf 15 februari voor vluchtelingen in Andreaskerk
Inloop voor vluchtelingen in Andreaskerk
Onlangs vierden de Protestantse gemeenten Heerlen en Oude Mijnstreek samen met de Andreasparochie de week van gebed voor de eenheid voor de christenen.
Het thema was als het woord aan ons, aan jou is… Meer dan in voorgaande jaren wilden we naast vieren vooral ook samen gaan dóén. Er komen zoveel vragen en complexe problemen op ons, op de wereld af, waar we als christenen niet omheen kunnen. We beseffen dat we elkaar nodig hebben, omwille van de complexiteit en de omvang van de vluchtelingenproblematiek, het milieu, mensenrechtenschendingen, armoede.
Denken over 'samen doen' in deze tijd; dan kom je al heel snel uit bij de vluchtelingen die in het Heerlense AZC Imstenrade 'wonen'. Het AZC (asielzoekerscentrum) is geen uitzetlocatie meer; mensen wachten (jarenlang) op een woning, of worden na een lange onderzoekprocedure alsnog uitgezet.
Inmiddels hebben vertegenwoordigers van de drie kerkgemeenschappen het AZC bezocht. Men juichte ons plan om in de Andreas een open inloop te houden waar mensen ontvangen worden met koffie/thee, aandacht, luisteren, een spel, van harte toe.
Vanaf maandag 15 februari start deze inloop; ’s morgens en ’s middags staan de deuren van de Andreaskerk aan de Palestinastraat gastvrij open.   
Vrijwilligers vanuit de kerken – en daarbuiten – zijn nodig om deze mensen hartelijk te ontvangen.
Wie doet mee? U kunt zich melden via .
Dat 2016 een echt oecumenisch doe-jaar van de barmhartigheid mag worden!
terug
 
 
 

Inloggen


 

De Ark
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10.00 uur
meer details

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 19-01-2020 om 10:00
meer details

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.