Geef uw oude Bijbel een nieuwe kans

Geef uw oude Bijbel een nieuwe kans

Wat doet u met uw oude, stukgelezen bijbel? Veel mensen hebben er moeite mee hun oude bijbel bij het oud papier te gooien. De uitgeefpartner van het Nederlands Bijbelgenoootschap, Uitgeversgroep Jongbloed, wil uw oude bijbels graag hebben voor een recycle-bijbelactie.

Oude en onbruikbare bijbels worden ingezameld en het papier wordt gebruikt voor het maken van nieuwe bijbels en bijbel-uitgaven.  Trouwens: ook oude liedboeken, kunnen ingezameld worden. Jongbloed heeft daarvoor contacten gelegd met een Frans recycling-bedrijf.

Omdat zeer veel mensen over de hele wereld niet zelf een bijbel kunnen betalen, subisidiëren de bijbelgenootschappen bijbels om die ver onder de kostprijs te kunnen verspreiden. Als de kostprijs lager is dankzij het hergebruik van bijbelpapier kunnen er dus meer bijbels wereldwijd verspreid worden. Door mee te doen aan deze actie draagt u dus indirect bij aan de verspreiding van de Bijbel wereldwijd.

Daarom hierbij het voorstel om de komende herfst in Parkstad oude bijbels en/of liedboeken in te zamelen en ervoor te zorgen dat anderen daardoor (opnieuw) kennis van het oude Woord, dat toch altijd nieuw blijft? Uiteindelijk zal bekend worden gemaakt wat er met het verzamelde papier is gedaan. De landelijke actie duurt in ieder geval tot 31 december 2013.

De boeken van dundrukpapier moeten in december a.s. in Haarlem terecht komen. Hoe dat het beste kan, is van later zorg. Voor nu is het voldoende te weten, dat uw bijdragen in de kerk aan het Tempsplein in Heerlen welkom zijn. Hebt u nog vragen, dan kunt u terecht bij Hans Hubertse,  

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.