Estafette Jaar van het Geloof 2012-2013

Estafette Jaar van het Geloof 2012-2013

Van 11 oktober 2012 tot 24 november 2013 viert de rooms-katholieke kerk het Jaar van het Geloof, afgekondigd door emeritus-paus Benedictus. Het doel daarvan is: hernieuwde bekering en herontdekking van het geloof met het oog op het getuigenis van christenen in de wereld. Hiermee verbonden is de herdenking van de start van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965). Dit concilie wilde zich afstemmen op wat de kerk te doen stond, in een veranderende samenleving en met de grote rijkdom van het evangelie van het begin.

Twee feiten die prima in oecumenisch verband beleefd kunnen worden. Katholieken en protestanten herkennen elkaar immers in de opdracht een woord voor de wereld te hebben en kunnen de grote rijkdom van het evangelie met elkaar delen. Samen terug naar de bron!

Een van de manieren om in het Jaar van het Geloof gezamenlijk op te trekken, is een estafette in de kerk- en parochiebladen, die ook op deze website wordt bijgehouden. Dat gaat zo. Een protestant noemt zijn of haar favoriete bijbelverhaal en schrijft er een persoonlijke toelichting bij, in maximaal 600 woorden. Hoe kleurt dit bijbelverhaal het persoonlijk geloof? Vervolgens wordt een katholieke opvolger gezocht. Deze beschrijft ook een bijbelverhaal van zijn of haar voorkeur; dit artikel wordt de volgende maand gepubliceerd. Daarna neemt een protestant het stokje weer over, enzovoort.

Alle tot nu toe verschenen bijdragen kunt u lezen op de website van de Raad van Kerken Parkstad: www.raadvankerkenparkstad.nl

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.