Ds. Jan H. Soethoudt overleden

Ds. Jan H. Soethoudt overleden
Op donderdag 12 juni ’s avonds is plotseling overleden onze predikant ds. Jan Soethoudt, op de leeftijd van bijna 65 jaar. Het is niet te bevatten dat deze krachtdadige predikant er ineens niet meer is. In Drieluik van deze maand staat een mooi artikel over hem, ter inleiding van zijn emeritaatsfestiviteiten die over twee weken zouden plaatsvinden, een artikel dat hij zeer gewaardeerd heeft. ‘Afscheid van Jan Soethoudt’ is de titel, en op een foto lacht hij ons daar vriendelijk toe. Niemand heeft er ooit aan gedacht dat het om een definitief afscheid zou gaan. Het is de moeite waard om dit artikel nog eens met aandacht te lezen.

Wij zullen ons Jan lang herinneren, om zijn verschijning met zijn witte haar en baard; om zijn gebogen, broze lichaamshouding, die een omhulsel was voor een open en standvaste geest; om zijn vakmanschap als predikant, met vieringen waarin het thema van de dienst ook tot uiting kwam in liedkeus en voorbeden; om zijn voordracht in de vieringen, ook zonder één enkele verspreking; om zijn voorliefde voor gezongen liturgie, om zijn inspirerende overtuigingen en om zijn menselijke geraakt worden door bijv. de doop van een baby, de onbevangen aandacht van kinderen van de kindernevendienst, of de ellende waarin een aantal mensen moet leven, bijvoorbeeld zwaar zieke mensen of mensen in armoede, of vluchtelingen. Vol overtuiging legde hij de nood van de wereld voor de voeten van God in het zondagse Kyriegebed. Nooit eerder hadden wij een predikant die dat met zoveel bezieling beleefde.

Zijn geloofsovertuiging haalde Jan uit de verzekering van God dat Hij bij ons is wàt ons ook overkomt. Zijn naam is: ‘Ik zal er zijn’, en daarmee heeft hij ons in zijn laatste preken met name willen bemoedigen. Hij heeft ons moed en vertrouwen willen meegeven voor de onzekere tijd die ons als gemeente te wachten staat.

Jans uitvaartdienst is a.s. donderdag 19 juni om half twee in De Ark. De dienst zal worden geleid door ds. Sophie Bloemert.


Tekst zoals uitgesproken op zondag 15 juni 2014
 
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.