Doe-Het-Zelf-Dienst

Doe-Het-Zelf-Dienst
Zondag 30 april, “Doe–Het–Zelf–Dienst” in de Ark te Landgraaf.

Omdat het de vijfde zondag van de maand was, werd de viering op 30 april in De Ark voorbereid en uitgevoerd door gemeenteleden deze keer is hij voorbereid samen met de jeugd. Daarbij werden in een powerpointpresentatie filmpjes
getoond en waren er liederen te beluisteren. In deze viering werd speciaal aandacht gevraagd voor het project in Nepal
waar Hilde Motz in juli naar toe gaat om mee te helpen bij de bouw van een schooltje.. U kunt daar meer over lezen op http://www.himalayancarehands.nl/.
Na het luisteren van Taizé en Opwekkings-liederen werd het om 10 uur stil in de Kerk en keken we met zijn allen naar een filmpje over het ontstaan van de aarde met daarin beelden van regen, zon, onweer en andere weerselementen.  Uiteindelijk bleef er het beeld van de aarde over en werd de viering geopend met het houden van een kleine quiz. De vragen waren:
  • Waar maken volwassenen vaak een praatje met elkaar?
  • Waar praten mensen dan vaak over?
  • Wat is het meest verkochte/gelezen boek?
 
En dit bracht ons bij, De koffieautomaat, het weer en de Bijbel.

Het onderwerp “weer en de Bijbel” was de rode draad in deze viering. Anders dan anders was er deze keer een gezongen “Votum en Groet” en het Kyrie-gebed werd verzorgd door de jeugd. Het zingen werd gedaan of met ondersteuning van de beamer of het spelen op de dwarsfluit door Hilde Motz. Hier moest men even aan wennen, maar gedurende de viering ging dat steeds gemakkelijker. Terugkomende op het “weer in de Bijbel” werd er medegedeeld dat buiten, hagel, wolken, regen, storm en wind, de Zon het meeste voorkomt in de Bijbel. Het verhaal van Noach werd verteld uit de kinder-Bijbel met de Zon en de regenboog als teken van Gods belofte en teken, “Ik zal er zijn”.

Het weer, wordt vaak gezegd, kunnen we niet beïnvloeden en dat is maar goed ook, de een wil Zon en warmte en de boer wil regen voor zijn akkers. En toch hebben we wel invloed op het weer middels het klimaat en daar kunnen we ons steentje aan bijdragen. Zo heeft God ons de aarde gegeven om voor te zorgen. Een mooi gedicht van “Ernst Olffen” werd voorgelezen en daarna kregen we de uitleg over het verhaal van Jona.

In plaats van te luisteren naar een Bijbellezing werd er een film getoond met de zandtovenaar die het verhaal met mooie beelden getekend met zand uitbeeldde en met gesproken tekst. Iedereen zat aandachtig te kijken en te luisteren, het was bijna muisstil. De aanwezige kinderen waren deze keer gewoon in de Kerk gebleven en konden of meekijken of in de achter in de kerk aan tafeltjes kleurplaten inkleuren.

Na de uitleg van de tekst was er een mooi muzikaal moment met twee dwarsfluiten en één klarinet.

Toen was de groep uit Nepal aan de beurt en met bewondering hebben we met zijn allen gekeken naar het project waar vorig jaar al een groep naar toe is geweest en dit jaar gaan ze weer. Handen heb je om… Ja met handen kun je veel doen, en daar hebben we dan ook over gezongen, samen met de groep en zij hadden een heel mooi lied ingestudeerd en wij als gemeente hielpen bij de uitvoering door in de maat mee te klappen. Daarna zongen wij ons lied, wie het nog koud had was dat hopelijk niet meer want met al dat handengeklap was de temperatuur wel wat gestegen.

De collecte bracht 235 Euro op en na de dankzeggingen en de voorbeden zongen wij “Ga met God” en werd de zegen van Patrick uitgesproken door de zeven personen die de viering hadden voorbereid en uitgevoerd. Natijd was er nog de mogelijkheid om voor 1 Euro een plak cake te kopen voor bij de koffie en de Diaconie had besloten om het bedrag aan te vullen tot 500 Euro. Hier waren de mensen van “Himalayan Care Hands” erg blij mee en konden we terugkijken op een mooie viering.

Heeft u dit gemist, kom dan ook een keer naar een “Doe-Het-Zelf-Dienst” in de Ark.

De foto reportage is te zien via deze link

 
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.