Aswoensdag viering

Duim maakt een kruis van as op een voorhoofd
Aswoensdag viering

Samen met parochianen van de Andreasparochie staan we stil bij het begin van de 40-dagentijd.

De vastentijd.

De gezamenlijke viering begint om 19.00 uur in de Andreaskerk. Hier volgt hun uitnodiging. “Aswoensdag. Voor vele miljoenen mensen was het afgelopen jaar een jaar van ellende en ongeluk. Daar liggen tal van factoren aan ten grondslag. Aan sommige daarvan kunnen wij niets of maar weinig doen. Maar achter veel oorzaken schuilt ook mensenwerk, of het nu om oorlog en verdrijving gaat, of om klimaatverandering en verwoesting van het leefmilieu, om in-de-steek-gelaten-worden of het gevoel er niet bij te horen of achteraan in de rij te moeten staan.

En dan neem ik het woord toch maar in de mond dat in de christelijke traditie eeuwenlang gesproken is: het is de schuld van mensen dat zoveel mensen een moeilijk jaar achter de rug hebben.

De schuld van ons allemaal, van de een wat meer, van de ander wat minder. 

Maar allemaal maken wij deel uit van een wereld vol schuld. In de kerk vieren wij Aswoensdag. Maar eigenlijk zou de wereld een Aswoensdag moeten vieren om schuldbewust terug te kijken op het afgelopen jaar. Vanuit ons geloof kijken we niet weg, ook niet als het om onze eigen schuld gaat. We doen dat en kunnen dat doen vanuit het perspectief dat ons het Lam van God geeft, dat wegdraagt de zonde van de wereld.

Als de wereld niet schuldbewust terugkijkt, laten wij het dan doen: u bent welkom op 14 februari in de Andreaskerk op Heerlerbaan, om 19.00 uur.”

terug
 
 
 
 

de Ark
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
 
meer details

de Ark
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
Viering Heilig Avondmaal
 
meer details

 
Snel naar:

 
ANBI Informatie
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.