Duurzaam waxinelichtje van de Top2000 meditatie

Duurzaam waxinelichtje van de Top2000 meditatie

Duurzame waxinelichtjes

Het waxinelichtje wat u/jij vandaag hebt ontvangen bij de meditatie/kerkdienst is een bijzonder waxinelichtje. 
Dat is met zorg en aandacht voor milieu en arbeidsomstandigheden uitgezocht. We zijn dan gekomen bij de eco-waxinelichtjes van Waschbär. Deze waxinelichtjes zijn alleen nét even anders dan de standaard waxinelichtjes bij de gewone winkels. 
Daarom even wat extra aandacht voor de tips en tricks bij deze eco-waxinelichtjes. 
 

Wij raden aan om de waxinelichtjes bij kamertemperatuur op een droge en donkere plaats te bewaren en binnen twee jaar te gebruiken.

Voor de vervaardiging van deze eco-kaarsen worden geen op aardolie gebaseerde grondstoffen gebruikt, maar oliehoudende biomassa. Dit komt uit Duitsland en zijn restanten uit de voedingsindustrie en wordt ook wel "yellow grease" genoemd. Door een uniek, gepatenteerd proces kunnen afvalproducten uit de levensmiddelenindustrie worden omgezet in een waardevolle grondstof die het milieu beschermt en je vreugde brengt. De kaarsen hebben vaak een ander brandgedrag. Sommige biomassakaarsen branden onrustiger en niet volledig op, zoals bij conventionele theelichtjes het geval is. Voor ons zijn de eco-kaarsen echter het beste alternatief voor conventionele theelichtjes en kaarsen.

We hebben een paar tips voor je om het te gebruiken:

• Bij het branden van de kaarsen mag de omgevingstemperatuur niet lager zijn dan 19°C.

• Bescherm de kaarsen tegen tocht.

• In vergelijking met glas zorgen roestvrijstalen theelichthouders voor een betere warmtegeleiding en dus voor een optimale verbranding.

• Verwijder het roet van de lont om hem gemakkelijker weer aan te steken.

• De brandeigenschappen kunnen veranderen als het product voor langere tijd wordt bewaard. Daarom zijn de kaarsen of theelichtjes, in tegenstelling tot conventionele theelichtjes, niet geschikt voor langdurige opslag.

Eco-theelichten bij Waschbär, omdat

die grondstoffen besparen en van biomassa zijn, concreet van restvetten en -oliën uit de levensmiddelenindustrie. Dus pure upcycling, zonder verspilling van waardevolle grondstoffen, zonder landgebruik en zonder lange transportweg, wat de CO2-uitstoot minimaliseert. Consequent duurzaam - made in Germany.

terug
 
 
 
 

de Ark
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
 
meer details

de Ark
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
Viering Heilig Avondmaal
 
meer details

 
Snel naar:

 
ANBI Informatie
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.