Top2000 meditatie

Top2000 meditatie
Top2000 meditatie in Heerlen

Op vrijdagavond 29 december aanstaande vindt er een Top2000-meditatie plaats in de Protestantse Kerk aan het Tempsplein, Tempsplein 14 in Heerlen. Dit bezinningsmoment haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. Het thema van de bijeenkomst is “Leave a light on”. De toegang is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor voor het bevoorraden van een gaarkeuken in Cherson, in Oekraïne. Daar wordt o.a. soep gekookt voor mensen die in hun beschadigde huizen geen warme maaltijden meer kunnen maken. Om 19.00 start een Sing-Inn en de meditatie begint om 19.30.

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Dominee Joachim Stegink gaat voor in dit bezinningsmoment. Stegink: “Wat is er dan mooier dan in een meditatief moment samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis? Daarom wordt er in de Protestantse Kerk aan het Tempsplein kerk te Heerlen een Top2000-meditatie  gehouden.”

Top2000 meditatie
Anders dan andere jaren is er dit jaar (nog) meer aandacht voor de liedteksten en het meezingen van de liederen. Dominee Joachim Stegink en de rest van de werkgroep hebben goed gezocht naar vooral bekende popsongs van bekende bands zoals de Dijk, The Beatles, Cat Stevens en Racoon.
Daarnaast zal er geen overweging/preek zijn maar korte inleidingen op de nummers, soms in de vorm van een gedicht of gebed.
Dat maakt dat het geheel een meditatief karakter heeft.

Leave a light on
Het thema licht heeft vele artiesten geïnspireerd tot schitterende nummers en heeft ons ook geïnspireerd om een mooie meditatie neer te zetten met toepasselijke aankleding in beeld en geluid.

Laat je verrassen door de inhoud qua teksten en muziek. 
Na afloop zal er een borrel zijn met oliebollen en een kleine attentie.
 
terug
 
 
 
 

de Ark
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
 
meer details

de Ark
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
Viering Heilig Avondmaal
 
meer details

 
Snel naar:

 
ANBI Informatie
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.