Pastoraat Pastoraat

Het wezen van het pastoraat is, in navolging van Jezus, het omzien naar elkaar. Het pastoraat kent voornamelijk twee vormen: persoonlijk pastoraat dat gestalte krijgt in de persoonlijke ontmoeting, en groepspastoraat dat gestalte krijgt in groepsontmoetingen. De organisatie van het pastoraat is in handen van de Pastorale Raad (dat is de groep van pastorale ouderlingen en predikanten). De Pastorale Raad schenkt daarnaast aandacht aan de eredienst, doop- en belijdenisdiensten, aan rouw- en trouwdiensten. Een belangrijke taak van de Pastorale Raad is de zorg voor het persoonlijke- en het groepspastoraat. Het persoonlijk pastoraat omvat onder andere het bezoeken van nieuw-ingekomenen, jarige 80+-ers, individuele huisbezoeken bij langdurig zieken of bezoeken voor een pastoraal gesprek. Ook wordt er omgezien naar gemeenteleden die in ziekenhuizen of verpleeg- en zorginstellingen vertoeven.

Het individueel pastoraat vindt plaats vanuit twee wijkteams waarvan de coördinatie in handen is van speciale ouderlingen.

Groepspastoraat vindt bijvoorbeeld plaats in de vorm van groothuisbezoeken en pastorale koffie. Maar ook pastorale wandelingen horen hier toe.

De Pastorale Raad bestaat uit: ds. Kees Hollemans, Delia Verhoef (rouw- en trouwdiensten), Arie Ouwerkerk (rouwdiensten), Wim Migchels (coördinatie individueel pastoraat wijk Treebeek/ Hoensbroek/ Amstenrade/ Schinnen/ Oirsbeek), Roelanda Wesseling (coördinatie individueel pastoraat in de wijk Schinveld/ Brunssum/ Heerlerheide) en Diana Migchels (jeugdouderling).
Gemeenteleden die een beperkte taak als bezoekvrijwilliger op zich willen nemen (bijvoorbeeld het brengen van een bloemetje bij nieuw-ingekomenen of af en toe een zieke bezoeken) kunnen voor een vrijwilligerstaak in een van de wijken contact opnemen met een van de ouderlingen.

 

terug
 
 
 
 

de Ark
datum en tijdstip 21-04-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
 
meer details

de Ark
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10:00
via kerkdienstgemist.nl
 
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
ANBI Informatie
 
________________
 
________________
 
________________

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.