De Vastentijd van veertig dagen is begonnen

De Vastentijd van veertig dagen is begonnen

Op 10 februari is in de Andreaskerk een oecumenische Aswoensdagviering gehouden.Vanuit de Protestantse Gemeente Heerlen, de Andreasparochie Heerlerbaan en de Protestantse Gemeente Oude Mijnstreek waren gelovigen samengekomen om de palmtakjes van Palmzondag 2015 te verbranden en vervolgens getekend te worden met een askruisje.

Voorgangers waren pastor Nan Paffen, ouderling Ada Hagreis en ds. Henk van Es.
Het thema was:scheur je hart. Het woord van welkom van Nan Paffen leest u hieronder.
 
Ik zie bij mijzelf en om me heen hoe druk wij het hebben, hoe we onszelf voorbij hollen en bezig zijn met wat we allemaal denken te moeten: geld verdienen, sportief zijn, een sociaal leven hebben, aardig gevonden worden, enz.
Allerlei hartverscheurende taferelen om ons heen of op televisie willen we vaak niet zien, omdat dat niet in ons straatje past. In zo’n leefpatroon past een woord als ‘vasten’ nauwelijks. Misschien weten we niet eens echt wat we daarmee moeten. We staan daarbij ook vaak te weinig stil bij wat écht belangrijk is in ons leven, waar het echt om gaat. Misschien kan een oud ritueel als het verbranden van as en het ons tekenen met een askruisje ons daarbij helpen!
 
We gaan zo meteen de oude palmtakjes verbranden. Eigenlijk zeggen we: we verbranden wat niet goed gegaan is; wat fout in ons leven was snoeien we weg, halen we weg net als bij een boom. We maken ruimte zodat er weer iets nieuws kan groeien.
We maken ruimte, zodat God scheppend aanwezig kan zijn in onze handen, in onze voeten, in ons hart. We maken ruimte, opdat wij ons leven goed besteden en vruchtbaar maken.
De veertig dagen kunnen wij daarvoor benutten, naar het voorbeeld van Jezus,
die die weg tot het einde toe ging. Dat doen ook wij in deze veertig dagen:
ruimte maken voor God, voor een nieuw begin.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.