Bloemen met een boodschap

Bloemen met een boodschap
Een mooi motto voor Fleurop. Maar ook voor de kerk. Zo worden vanuit de PG Heerlen sinds september 2013 met regelmaat ‘bloemen met een boodschap’ bezorgd.

Achtergrond hierbij is de vraag: “wat merken mensen van buiten de kerk meer van de kerk dan het luiden van klokken op zondagmorgen?’’. De Protestantse Kerk heeft een speciaal team (Missionair Werk en Kerkgroei) om gemeenten handreikingen te doen om als kerk meer in de samenleving present te zijn.

De werkgroep Pastoraat heeft ook over deze vraag nagedacht. Daaruit is het initiatief voortgekomen om 1x per maand een extra zondagse bloemengroet bij iemand uit de Heerlense samenleving te brengen. Die bloemen brengen dan de boodschap over: wij (vanuit de kerk) kennen je, we weten wat je doorstaat en leven met je mee! Onlangs werden er bloemen met deze boodschap gebracht bij de filiaalleiders van de Etos en de Plus in de Van Weerden Poelmanstraat. Men reageerde verrast!

Berichten in de krant helpen om gegadigden op het spoor te komen. Maar ook hints van gemeenteleden of anderen zijn welkom. Weet u iemand die met een dergelijk bloemetje uit de kerk zou kunnen worden bemoedigd? Iemand, die bloemen met een boodschap op prijs zou stellen? Ds. Henk van Es hoort het graag van u.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Andreasparochie
datum en tijdstip 26-01-2020 om 10:00
gebedsweek eenheid van de christenen
meer details

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.