Adventsproject 2012: TV Op de Bies

Adventsproject 2012: TV Op de Bies

Zoals u van ze gewend bent, hebben de diaconieën van de Protestantse gemeenten Parkstad ook dit jaar een speciale actie tijdens de adventstijd. De actie begint op zondag 2 december.

Dit jaar is onze medemens met een verstandelijke en lichamelijke beperking aan de beurt. We hebben ervoor gekozen om TV Op de Bies te steunen. Waarom? Leest u maar!

Op de Bies is een woon-werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking in Landgraaf. Naast wonen en werken bieden ze de cliënten ook vrijetijdsbesteding aan. Denk hierbij aan al die dingen die een 'normaal' persoon in zijn vrije tijd kan ondernemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn disco- en filmavonden, kienmiddagen. Maar ook grote activiteiten zoals een kermis, een kerstmarkt en een carnaval compleet met Proclamatie van prins en prinses, gala’s, recepties en haringhappen. Er wordt met verschillende verenigingen samengewerkt om zoveel mogelijk activiteiten voor de cliënten te kunnen aanbieden.

Op de Bies heeft een intern televisienetwerk, waarop de eigen zender TV OdB uitzendt. TV OdB wordt bijna geheel door cliënten verzorgd. Omdat het hedendaagse televisieaanbod niet aansluit op de wensen en mogelijkheden van de cliënten, is het aanbod van TV OdB voor deze cliënten zeer belangrijk. Hier wordt nieuws gegeven dat aanspreekt en worden reportages getoond met onderwerpen die de bewoners bezighouden. Binnen TV OdB werkt een elftal cliënten aan het voorbereiden, opnemen en monteren van alle uitzendingen.

Alle taken en werkzaamheden zijn aangepast aan de mogelijkheden van de cliënt. Zo zijn er  cameramensen, kabeldragers en een echte regisseur die de verschillende beelden aan elkaar koppelt en mensen die het geluid regelen.

Helaas is de apparatuur die gebruikt wordt sterk aan het verouderen en zijn sommige dingen echt aan vervanging toe... en het is natuurlijk vechten om budget. U zult begrijpen dat dit nu juist in deze tijd steeds moeilijker en minder wordt. Deels kan het management meehelpen, maar verder hangt het af van giften en sponsorgelden.

De aanschaf van een nieuwe camera is echter prijzig. U kunt zich voorstellen dat een dergelijke camera kwalitatief heel goed moet zijn en zeer stootvast.
Met de aanschaf van nieuwe camera’s gaat voor deze cliënten een nieuwe wereld open en kunnen ze zelfs buiten de poorten van Op de Bies treden.

U vindt hier het promotiefilmpje van TV Op de Bies.

U begrijpt wat onze vraag is. Wij willen graag helpen en vragen u om uw bijdrage.

Wij, als diaconieën, hopen op uw steun voor deze doelgroep. Op zondag 2 december 2012 begint onze actie. U kunt uw gift ook overmaken op de rekening van uw diaconie, onder vermelding van 'TV Op de Bies'.

Namens de drie diaconieën
Cora Berkhoff.

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.