Adventsconcert Christelijk Gemengd Koor Heerlen

Adventsconcert Christelijk Gemengd Koor Heerlen
Christelijk Gemengd Koor Heerlen
 

Sfeervol Adventsconcert

Op zondag 10 december verzorgen het Christelijk Gemengd Koor Heerlen, PIM Trio en Voces Vocales uit Geleen een sfeervol adventsconcert in de kerk aan het Tempsplein 14 te Heerlen.
Het concert vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in de kerk aan het Tempsplein 14 te Heerlen.
De entree is gratis. U bent allen van harte uitgenodigd om te komen luisteren en genieten van mooie Kerstklanken.
 
Christelijk Gemengd Koor Heerlen
Het Christelijk Gemengd Koor Heerlen is een groep van ongeveer 50 enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor staat onder leiding van Harrie Wijenberg, met wie zij werken aan een verbetering van zang en aan vernieuwing van het zangrepertoire.
Hij leidt de avonden met enige discipline, maar met veel humor. Zingen geeft veel voldoening, zeker als dat indrukwekkend en zuiver klinkt.
Ze oefenen hard om de muziek zo goed mogelijk in te studeren en uit te voeren, maar voor en na de repetities en in de pauzes maken ze voldoende tijd om elkaar te ontmoeten.
Het CGKH kiest voor een veelzijdig repertoire. De combinatie van diverse stijlen (musical, opera, religieus, romantiek, negrospiritual, en moderne muziek) maakt het zingen in het koor bijzonder afwisselend en daarom aantrekkelijk.
Volgend jaar viert het koor haar 90-jarig jubileum.

 
PIM Trio
Het PIM Trio bestaat uit 3 zussen Holleman: Pamela speelt dwarsfluit, Ingrid viool en Marjon piano. Ze zijn alle drie  al vele jaren als docente verbonden aan muziekscholen in de regio Heerlen-Hoensbroek, Kerkrade en Sittard-Geleen .
Het musiceren met elkaar staat voorop en wordt iedere keer weer als iets heel bijzonders ervaren. Ze hebben zoals je wel eens zegt ‘een onzichtbaar draadje’.
Huiskamerconcerten, het opluisteren van huwelijken of begrafenissen, het spelen tijdens een dineetje, maar ook het optreden in zorgcentra zijn voor het PIM Trio fijne muziekmomenten.

 
Voces Vocales
Gemengd koor Voces Vocales uit Geleen en Omstreken werd opgericht in januari 1991. Sinsdien is het koor qua niveau en in aantal leden blijven groeien. Op dit moment telt het koor 45 zingende leden. Voces Vocales is een profaan koor. Het repertoire is zeer uitgebreid van opera, operette, musical, gospel tot modern. De begeleiding bij de concerten kan zeer gevarieerd zijn; van orkest, ensemble, orgel, vleugel of anders samengesteld muziekgezelschap.
Hoogtepunt is elk jaar het Moederdagconcert. Een concert op hoog niveau met top solisten en begeleiding. Het is traditie, dat dit op de zaterdag voor Moederdag plaats vindt. Verder wordt ieder jaar een Heilige Mis opgeluisterd voor overleden koorleden en voor het welzijn van het koor. In de maand december organiseert het koor ieder jaar een Kerstconcert. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Jaarlijks wordt er een feestavond georganiseerd, waarbij sketches, dans en diner hoogtepunten zijn.
 
Anke Limburg.           Klik voor de PDF versie hier.
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.