13 december lichtjesdag voor overleden kinderen

13 december lichtjesdag voor overleden kinderen
Op 13 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden er dan om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. In Parkstad gebeurt dit op de Algemene Begraafplaats aan de Kampstraat in Heerlen-Heerlerheide. Aanvang is om 18.00 uur.

Het verliezen van een kind is niet aan leeftijd gebonden en ook niet aan tijd verbonden. Daarom is iedereen van harte welkom: vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, vriendin, kennis en buurvrouw. Elk graf en iedere nis, van alle overledenen die op deze begraafplaats rusten, wordt verlicht. Een kaars van uzelf past daar altijd bij. Als uw dierbare elders rust, kunt u een kaars aansteken in het brandend hart van verlangen.

Voor iedereen is er een kaartje waarop u kunt opschrijven wie u mist, om in de kerstboom te hangen. En ook een kaartje dat u vast kunt maken aan de ballonnen die op zullen worden gelaten. Alle namen die aan de organisatie bekend gemaakt zijn en worden, zullen worden geschreven onder het In Memoriam op de website en hardop uitgesproken op Wereldlichtjesdag.

Er klinken woorden en muziek. Er is een kopje koffie, men krijgt een herdenkingsboekje en een herinnering om mee naar huis te nemen.

Aanvang is om 18.00 uur. Na het uitluisteren van The Last Post, is er om 19.00 uur een minuut stilte waarin de deelnemers zich in licht verbinden.
 
Op www.wereldlichtjesdagheerlen.nl staat het volledige programma.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.