10 jaar Protestantse Gemeente Heerlen

10 jaar Protestantse Gemeente Heerlen
Op zondag Laetare 26 maart 2006, was het feest aan het Tempsplein in Heerlen: de vereniging van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente van Heerlen werd een feit.
Het proces van toenadering tussen beide kerkgemeenschappen was op Oudejaarsdag 1963 begonnen met een gemeenschappelijke dienst in de kerk aan het Tempsplein, gevolgd door een nieuwjaarsdienst in de Gereformeerde kerk aan de Waszinkstraat. 25 jaar later, op 1 september 1988  werd besloten tot een federatie en vanaf toen werd de naam Reformatorische Kerkgemeenschap Heerlen gebruikt. Na 18 jaar werd de federatie omgezet in een vereniging.
Ds. Bloemert begon haar preek met een citaat van Karl Barth uit 1965:
“Ik begrijp niet waarom er in Nederland twee grote reformatorische kerken nodig zijn. Voor men zich werkelijk met Rome zou willen verstaan, moest men maar liever onderling als gereformeerden en hervormden meer tot eenheid komen. Maar ik weet het wel: wanneer er drie Hollanders bijeen zijn, stichten ze twee kerken! Dat verwondert mij en ik ben er absoluut zeker van dat Calvijn zich daarover ook niet verheugen zou! Laten ze daarom zorgen weer bij elkaar te komen….”
Na de koffie met vlaai werd de notariële acte gepasseerd in het bijzijn van notaris Luijten en onthulden de jongste en oudste kerkgangers, Daan de Brabander en mevrouw Hoefman, het nieuwe bord met de naam Protestantse Gemeente te Heerlen. Daarna was het tijd om witte ballonnen op te laten. Het informele gedeelte dat volgde, verliep heel geanimeerd met een glas wijn, brood en soep.
Het was een mooie mijlpaal in de geschiedenis van de Heerlense kerkgemeenschap; enkele foto’s illustreren dit.

Bekijk hier de foto's (gemaakt door Herman Limburg).
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerk aan het Tempsplein - Parkstaddienst
datum en tijdstip 02-02-2020 om 10:00
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 09-02-2020 om 10:00
meer details

De Ark
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 16-02-2020 om 10:00
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.