Van de redactie Van de redactie

Van de redactie

We zijn alweer toe aan de laatste Drieluik van dit jaar. Zoals gebruikelijk publiceren we alle namen van de overledenen in het afgelopen kerkelijke jaar. En bij het uitkomen van deze Drieluik start ook de adventstijd, de voorbereiding op het kerstfeest. We vroegen onze lezers verhalen in te sturen van hun favoriete kerstlied. We ontvingen vier inzendingen. Zeer verschillend van aard. Tezamen vormen ze een soort kerstverhaal dat we u graag presenteren met dank aan de schrijvers.

Vermoedelijk zijn er maar weinig protestanten die het Limburgs dialect spreken. Daarom heeft de redactie zich achter het oor gekrabd, toen we een gedicht in het dialect kregen aangeleverd. Wat doen we daarmee? We hebben het laten staan en u kunt het lezen onder de rubriek ‘Oecumene’ (logisch toch?). Wij hopen dat u het – met een beetje moeite – kunt lezen; we wilden het u niet onthouden want het past uitstekend in de adventstijd.

De grote foto op de voorpagina van deze Drieluik is van een kerstkribbe die onze hoofdredacteur vorig jaar tijdens een winterse wandeling in de voortuin van een woning in de buurt van Holset ontdekte. Het is een mooie traditie dat mensen in het zuidelijkste deel van onze provincie kerstkribjes – soms zelfs heel grote – in hun tuin zetten. Alle informatie over de activiteiten binnen onze gemeenten rond het kerstfeest krijgt u uiteraard in deze Drieluik. In het Rooster van Diensten kunt u precies lezen waar kerkdiensten zijn in deze periode. Niet in elke kerk is er bijvoorbeeld op kerstavond een dienst. Even goed kijken dus.

Na het stemmige kerstfeest staat de veelal uitbundige jaarwisseling op het programma. In het nieuwe jaar wordt u ook weer gevraagd het abonnementsgeld voor Drieluik te voldoen. Op pagina 27 vindt u een brief van de uitgever van ons kerkblad. Net als vorig jaar wordt u gevraagd het abonnementsgeld zelf over te maken op de bankrekening van Drieluik. We hebben nog steeds rond de 600 abonnees, dat is nog altijd een mooi aantal en we hopen dat u ons ook in 2018 trouw blijft en ons blad wilt ontvangen. De abonnementsprijs is niet verhoogd; het blijft € 18,00.

Rest ons u heel fijne, gezegende en gezellige kerstdagen toe te wensen en alvast een voorspoedig, gezond en succesvol nieuw jaar.

terug
 
 
 
 

De Ark
datum en tijdstip 21-01-2018 om 10.00 uur
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________

 
 
_______________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.