Van de redactie Van de redactie

Van de redactie

Zowel meteorologisch als astronomisch laten we de winter nu achter ons: het wordt lente. Al kruiend en ‘beduiend’ gaan we richting het Paasfeest, het feest van de opstanding, de overwinning op de dood. De echte lente van het nieuwe leven. Bij de lente horen bloemen, vandaar onze grote foto op de voorpagina van deze uitgave van Drieluik. Het betreft een liturgisch bloemstuk in de Pelgrimskerk van de hand van Henny van den Belt. De foto is een hommage aan haar omdat zij (oud-redactielid van De Pelgrim en Drieluik) op 24 januari overleed.
De portretfoto op de voorpagina is van ds. Peter Remport. De redactie wil namelijk een aantal voorgangers aan u voorstellen, voorgangers die - al in het verleden maar zeker ook in de komende maanden - zullen voorgaan in de diensten in onze drie Parkstadkerken. Samen met ds. Kees Hollemans en ds. Joachim Stegink zorgen zij voor de voortgang in het voorgaan. Er zijn oude bekenden bij, maar ook voorgangers die ons onbekend zijn, vandaar een voorstelrondje in dit nummer en de komende uitgaven.
We komen in dit nummer van Drieluik ook nog terug op een uitspraak van pastor Geert Bles in zijn artikel ‘Laten we God niet voor de voeten lopen’ in de vorige uitgave. Er werd daar (pag. 12) aan God gerefereerd als Hij/Zij. Dit zou voor sommigen een ‘vreemde’ benaming kunnen zijn, daarom dachten we er goed aan te doen dit onder de aandacht te brengen. Niet om een discussie hierover op te starten (tijdens een gespreksgroep zou je beter kunnen praten over ieders godsbeeld) maar om ons bewust te maken van de diversiteit die ook op gebied van denkbeelden bestaat.
De achterpagina hebben we dit keer gereserveerd voor onszelf. Tijdens de februari-vergadering heeft de redactie afscheid genomen van hoofdredacteur Wim Dragstra, een verslag daarvan vindt u op de laatste pagina.
In de Goede Week zijn er weer de ons bekende vespers en zowel op Palmpasen als op Paaszondag is er een Parkstaddienst (zie Federatienieuws op pag.  ….). Het is altijd weer een bijzondere week met veel symboliek en betekenisvolle momenten. In de 40dagentijd leven we ernaar toe en op de eerste dag van april, de eerste zondag na de volle maan in de nieuwe lente, is het zover: Pasen. Het Licht breekt door. 
Colofon

terug
 
 
 
 

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 18-03-2018 om 10.00 uur
meer details

De Ark
datum en tijdstip 18-03-2018 om 10.00 uur
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 18-03-2018 om 10.00uur
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________

 
 
_______________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.