Commissie Erediensten Parkstad Commissie Erediensten Parkstad

Binnen de gemeente is een Liturgiegroep, die zich bezig houdt met beleidsmatige aspecten t.a.v. liturgie, voorbereiding van vieringen, kerkelijk jaar, inrichting kerkgebouw, muziek, en alles wat verder met de eredienst te maken heeft.

Bij het maken van beleid is een belangrijk uitgangspunt dat de vieringen ‘bij de tijd’ (ontwikkelingen in kerk en samenleving) en ‘bij de mensen’ (herkenbaar voor alle betrokkenen) zijn.

Liturgie geeft structuur aan vieringen. Zij biedt een praktische inrichting van een eredienst. En zij geeft vooral ook inhoudelijke ordening aan vieringen. Liturgie schept orde te midden van de chaos van alle dag. In de liturgie kan de gemeente, met gebruik van traditionele en eigentijdse woorden, haar geloof tot uitdrukking brengen. Woorden die vastheid bieden.

In de liturgie wil de Liturgiegroep de veelkleurigheid van onze gemeente in vieringen tot uitdrukking brengen. Zij stimuleert daarom de actieve deelname van zoveel mogelijk gemeenteleden.

Contactpersoon: Irma Meijer (tel.: 045-531 20 87) en Ada Hagreis (tel.: 045-532 72 69).

terug
 
 
 
 

Pelgrimskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 10.00 uur
meer details

De Ark
datum en tijdstip 21-07-2019 om 10.00 uur
meer details

Kerk aan het Tempsplein
datum en tijdstip 21-07-2019 om 10.00 uur
meer details

Pelgrimskerk - Parkstaddienst
datum en tijdstip 28-07-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.