Jubileumconcert Christelijk Gemengd Koor Heerlen

Jubileumconcert Christelijk Gemengd Koor Heerlen
Op zaterdag 25 mei 2019 sluit het Christelijk Gemengd Koor Heerlen haar 90 jarig jubileumjaar af met een bijzonder Jubileumconcert. Samen met het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius en Martin Hurkens, winnaar van Hollands Got Talent, brengen zij onder de noemer Zing en Leef! een gevarieerd programma ten gehore, waarin zij ook samen zullen optreden.


Het Christelijk Gemengd Koor Heerlen is een groep van ongeveer 50 enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor staat onder leiding van Harrie Wijenberg, met wie wordt gewerkt aan een verbetering van zang en aan vernieuwing van het zangrepertoire.
Ze oefenen hard om de muziek zo goed mogelijk in te studeren en uit te voeren, maar voor en na de repetities en in de pauzes maken ze voldoende tijd om elkaar te ontmoeten.
Het CGKH kiest voor een veelzijdig repertoire. De combinatie van diverse stijlen (musical, opera, religieus, romantiek, negrospiritual, en moderne muziek) maakt het zingen in het koor bijzonder afwisselend en daarom aantrekkelijk.

Het KHM St.- Pancratius is opgericht in 1878. Met meer dan 80 leden behoort het tot de grotere mannenkoren in de regio. Samen met dirigent John Gerits zijn zij steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen, waarmee ze zich kunnen onderscheiden. Pancratius is een gezellige vereniging, maar er wordt op hoog niveau gewerkt aan koormuziek van verschillende stijl, genre en klank. Koorscholing, stemvorming, partijrepetities en de jaarlijkse themadag vragen toewijding en discipline van de zangers en hun dirigent. Ze treden zo’n 8 keer per jaar op tijdens feesten, evenementen, concerten en kerkelijke vieringen.
John Gerits is aan het begin van zijn carrière diverse jaren dirigent geweest van het Christelijk Gemengd Koor Heerlen.

In 2010 won Martin Hurkens de finale van het bekende programma Hollands Got Talent. Zingen was altijd al zijn hobby en nu kreeg hij de kans om van zijn hobby zijn werk te maken. Naast vele optreden in Nederland, heeft hij inmiddels opgetreden in Italië, Frankrijk, Duitsland, Turkije, China, Japan en Taiwan.

De pianobegeleiding van de koren en de solist ligt in handen van Augustine Boshouwers.
Het concert vindt van 20.00 tot 22.00 uur plaats in de Pelgrimskerk, Horizonstraat 73, Brunssum.
Kaarten à € 10,- (inclusief consumptiebon) zijn verkrijgbaar bij de ingang en in de voorverkoop:
terug
 
 
 

Inloggen


 

Uitzending
datum en tijdstip 07-06-2020 om 10:00
via Youtube
   via Kerkomroep.nl

 
meer details

Uitzending
datum en tijdstip 14-06-2020 om 10:00
via Youtube
   via Kerkomroep.nl

 
meer details

Uitzending
datum en tijdstip 21-06-2020 om 10:00
via Youtube
   via Kerkomroep.nl

 
meer details

 
Snel naar:
__________________
 
________________
Beluister onze kerkdiensten via www.kerkomroep.nl
 
________________
 
________________

 
 
________________
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.